משרד הבריאות נגד משרד החינוך: גם הערב (שני) אין תשובה לשאלה האם יש התפרצות נוספת של קורונה, שהביטוי שלה מגיע ממערכת החינוך. במשרד הבריאות דואגים מאוד מעליית התחלואה וגם ממספר המבודדים. אם זה היה תלוי בדרג המקצועי במשרד הבריאות, התיכונים וחטיבות הביניים היו נסגרים. עד כה 206 תלמידים ועובדי חינוך ברחבי הארץ חלו בקורונה, כ-70% מהם מהגימנסיה בירושלים. כתוצאה מעלייה בתחלואה בבתי הספר - 18 מוסדות חינוך נסגרו.
 

לעדכונים נוספים ושליחת שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

מנגד, בכירים במשרד החינוך בסביבתו של גלנט אומרים מצד אחד: אי אפשר לסגור את כל מערכת החינוך בגלל מוקדי תחלואה נקודתיים, מכיוון שהולכים לאירוע ארוך של לפחות שנה עד שיימצא חיסון ולא נצליח לעמוד בכך לאורך זמן. ומצד שני נשמעים קולות, גם במשרד החינוך, שלא פוסלים חזרה לקפסולות.

כיתה מוכנה לקראת התלמידים בבית הספר (צילום: עיריית חולון)
צילום: עיריית חולון

הוויכוח הזה לא יוכרע במשרדים אלא בשטח ועל ידי ההורים, המורים וראשי הערים – כמה חטיבות כבר הורו על חזרה ללימודים בזום. העלייה בתחלואה בבתי הספר גם עוצרת הקלה משמעותית במשק: היום היה אמור להיכנס לתוקף צו שמאפשר התקהלות בשטח פתוח של עד 100 איש לעומת 50 כיום, בינתיים לא חתמו עליו במשרד הבריאות.

בינתיים - מספר הנדבקים בקרב תלמידים ואנשי צוות בישראל חצה היום את קו המאתיים וכמעט 5,000 נמצאים בבידוד. אל מול הנתונים על חולים ב-23 מוסדות חינוך עד כה, במשרד הבריאות קוראים להחזיר את הקפסולות לכל מערכת החינוך. במשרד החינוך מתנגדים לקריאה של משרד הבריאות אבל הודיעו שכל בית ספר שיתגלה בו חולה קורונה ייסגר מיד. 

הערב התגלה כי תלמידה בכיתה ב' בבית הספר "בית מלכה" בבני ברק אובחנה כחולת קורונה. ארבע כיתות ייכנסו לבידוד ונשקלת האפשרות לסגור את בית הספר. בבית הספר הדגיש כי התלמידה לא שהתה במוסד בימים האחרונים ובשל כך, תלמידי הכיתה של הילדה ייכנסו לבידוד ביתי עד יתרת הימים הנדרשת. יתר התלמידים בבית הספר ימשיכו בלימודים כרגיל על פי ההנחיות של משרד הבריאות.

הצהרת שר החינוך יואב גלנט (צילום: לע
שר החינוך, יואב גלנט|צילום: לע"מ

ניר מורדוך, תושב באר שבע שלא שלח את ילדיו לבית הספר סיפר: "פתאום בסוף השבוע האחרון, אחרי ששמענו מה קרה, נכנסו שוב ללחץ ודאגה - החלטנו להשאיר את הילדים בבית בבית". עמליה בלילטי, תושבת אשדוד שסירבה לשלוח את ילדיה לבית הספר אמרה: "ראיתי שיש תחלואה בקרב תלמידים ומורים בבתי הספר. אפשר  לראות שכולם מתגודדים בשער ויוצאים ביחד. אף אחד בלי מסכה ואני לא אקח סיכון ואשלח את הילדים שלי".

בחדרה תלמידת כיתה ז' חלתה ובית ספר שלם עם 2,200 תלמידים נשלח לבידוד. בדיקות קורונה נערכו לכל מי שבא עם הפניה. ניר דון, תלמיד כיתה יב' מבית הספר בחדרה, נשלח לבידוד וסיפר: "אמרו לכולנו שעדיין לא ברור אם הסביבה שלה עצמה נדבקה. או מה הסיכויים שאנחנו נידבק אבל".

הצהרת שר הבריאות יולי אדלשטיין (צילום: n12)
שר הבריאות אדלשטיין|צילום: n12

מנהלי בית הספר תופסים יוזמה ומחליטים בעצמם להחזיר את מתכונת הקפסולות, כל אחד בשיטה אחרת אבל הרעיון הוא אותו רעיון - צמצום ילדים בכיתה מונע הדבקות ומשפר משמעותית את הלמידה. "יצא שבגלל האילוצים מהמצב הרווחנו גם למידה מיטבית של כיתות קטנות", אמרה חן ששון סגנית מנהלת בחטיבת הביניים עירוני י"ד בתל אביב. "יש אפס בעיות משמעת מעט היעדרויות מורים מגיעים לתלמידים".

 

זועם על המהלך. רן ארז (צילום: פלאש 90 - אוליבייה פיטוסי, חדשות)
רן ארז, יו"ר ארגון המורים|צילום: פלאש 90 - אוליבייה פיטוסי, חדשות

רו ארז יו"ר ארגון המורים אמר היום כי לדעתו יש לחזור ללמד בקפסולות ובצורה מקוונת. וככל שעוברים הימים יותר ויותר תלמידים לא לומדים והמוחלשים שהתקשו בלאו הכי ללמוד בחודשים האחרונים - משלמים מחיר גבוהה. יורם חיים, מנהל בית הספר זיו בירושלים אמר: "ההפסד הגדול של ההשבתה של מערכת הלימוד עכשיו זה אצל החלשים זה ילדים שמגיעים משכבות נמוכות הם יצברו פערים לא תהיה להם בגרות זה יהיה רע מאוד ויפגע בעתידם".

עד כה אובחנו 206 תלמידים ועובדי חינוך כחולי קורונה, כ-70% מהם מהגימנסיה בירושלים ובעקבות העלייה החדה בתחלואה בקרב תלמידים ומורים - 18 מוסדות נסגרו. המשמעות היא שעיקר הגידול היום דווקא לא הגיע ממערכת החינוך. 73 חולים שאינם תלמידים או אנשי צוות.