"זו זכות עבורי לקחת חלק במאבק הלאומי בנגיף": המלחמה המתמשכת בנגיף קורונה מביאה אל החזית את הצוותים הרפואיים, שפועלים כבר שבועות סביב השעון כדי להציל חיים. בין כל הרופאות, הרופאים, האחים, האחיות והמתנדבים הרבים בכל גופי החירום, ישנן גם ארבע נשים חרדיות - שבמקביל לקריירה מוצאות זמן להתנדב במד"א ולסייע במאבק במגפה. ארבעתן מתנדבות בארגון גם בימים שגרתיים יותר, אך בחודשים האחרונים הצטרפו אל הלוחמים בחזית הקדמית - הן נוטלות דגימות ומפנות חולים מאומתים לבתי החולים ולמלונות האשפוז.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
רחלי דנחי, בת 30 ואמא לשלושה ילדים, עוסקת בבנקאות טלפונית. במד"א היא מתנדבת כבר שנה וחצי. "זה תמיד היה חלום להתנדב במד"א", סיפרה רחלי. "גדלתי בבית שבו נתינה היא ערך עליון, וכמי שתמיד נמשכה לעולם הרפואה, הסתכלתי על אנשי מד"א כעל גיבורים".
רחלי מקווה שאחרים ילכו בעקבותיה ויתנדבו: "מעבר לעזרה שלי לאחרים, הכוח להציל חיים נותן לי באופן אישי המון. אני מאמינה שבכל אחד טמון משהו טוב שאיתו הוא יכול להועיל לאחרים, ואני מצאתי את זה בהתנדבות במגן דוד אדום ובהצלת חיים".
נעמי קנול, בת 28 ואמא לשניים, היא סטודנטית לפסיכולוגיה. "אחרי שהפכתי לאימא, הרצון לדעת להעניק טיפול רפואי התגבר, והחלטתי לעבור קורס חובשי רפואת חירום במד"א", היא מספרת. כבר כמה חודשים שהיא אכן מתנדבת בארגון. "אחרי שסיימתי את הקורס התנדבתי בכל שבוע באמבולנסים, ומאז שהתחיל משבר הקורונה בישראל יצא לי להתנדב גם במוקד 101", אמרה נעמי.
היא הוסיפה: "המשפחה שלי מאוד מאוד תמכה בי מההתחלה, עזרו לי עם הילדים ועשו הכל כדי שאצליח. רגע מרגש במיוחד היה כששמעתי שאחד הבנים שלי, שנמצא בגן חובה, התגאה לספר לחברים שלו בגן שאימא שלו מתנדבת באמבולנסים".
"יש צורך אמיתי שיותר ויותר נשים חרדיות יפעלו בתחומי הרפואה"
אורה שפר, בת 33, עובדת במפעל למציאת פתרונות טכנולוגיים ומתנדבת במד"א כשנתיים: "אחרי שהחלמתי ממחלה קשה החלטתי ללמוד סיעוד ולצערי נאלצתי לפרוש לאחר שנת לימודים אחת. החלטתי לא לוותר על החלום שלי לטפל באנשים ולהציל חיים, ושנתיים לאחר מכן עשיתי קורס חובשי רפואת חירום של מד"א".
כיום היא גם נהגת אמבולנס בארגון, ומתנדבת כמעט בכל שבוע. אורה הוסיפה: "יש צורך אמיתי שיותר ויותר נשים חרדיות יפעלו בתחומי הרפואה. זה חשוב קודם כל בשביל הפיתוח העצמי שלנו - אבל לא פחות מכך גם לטובת מקרים שבהם נשים במגזר זקוקות לטיפול רפואי, ומרגישות הרבה יותר בנוח שאישה תטפל בהן".
מירי שולמן בת ה-26 עובדת כעוזרת אישית למנכ"ל, ומתנדבת במד"א כבר יותר משנתיים. "עולם הרפואה תמיד מאוד משך אותי", סיפרה מירי. "מגיל 17 עבדתי כמצילה בבריכה, וכבר אז הבנתי עד כמה ידע נרחב בתחום העזרה הראשונה הוא משמעותי".
"היה לי מאוד חשוב שיהיו לי את הכלים לסייע במצבי חירום רפואיים", המשיכה מירי. "לדעת מה לעשות ולא להיות חסרת אונים. הבת שלי נולדה פגה בשבוע 29 להיריון, והידע הרפואי שהיה לי נתן לי הרבה ביטחון בהתמודדות עם המצב שלה - גם בהתחלה בבית החולים וגם בהמשך כשעברנו איתה הביתה".
מירי, כמו יתר הנשים, גאה לתרום את חלקה בתקופת הקורונה: "אני מתנדבת הרבה במד"א במשמרות, ולאחרונה סביב נגיף הקורונה עושה עוד הרבה יותר. בתמיכה מלאה של המשפחה התנדבתי כבר כמה פעמים במתחם 'היבדק וסע' בבני ברק, וזו הייתה זכות עבורי לקחת חלק במאבק הלאומי בהתפשטות הנגיף".