מדי יום שותים ברחבי העולם כשני מיליארד כוסות קפה. אולם ביממה האחרונה עולם הקפה רותח בעקבות מחקר חדש שטוען: העולם לא יודע להכין קפה. שורת חוקרים ומומחים מארה"ב, בריטניה, אירלנד, אוסטרליה ושווייץ קבעו במחקר שבכל מנת אספרסו יש פשוט יותר מדי קפה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
במחקר, המתפרס על פני 27 עמודים ומכיל לא מעט משוואות מתמטיות, מראים החוקרים שעם פחות פולי קפה שנטחנים אפשר לשמור על הטעם והאיכות – ובעלות נמוכה יותר. "מה שהמחקר מראה לנו הוא שאפשר להגיע לאותה תוצאה עם 15 גרם של קפה, לעומת כמויות האספרסו הנהוגות – 20-25 גרם למנה", מסביר מייקל קמרון, מכותבי המחקר. "אפשר להגיע לאותו ריכוז תמצית ואותו חוזק קפה".
החוקרים הגיעו למסקנה הזאת לאחר שהכינו אלפי כוסות אספרסו – ולטענתם הטחינה היום היא שפוגעת במכונת הקפה וגורמת להבדלים. "רוב האספרסו ממוצה בשניות, בחלקיקי שניות, שאר זמן החליטה הוא למעשה דילול", מסביר המומחה לקפה איתמר בן אבי. עם זאת, כיום מכונות הקפה מפיקות קפה חלש משמעותית מהכמות המופיעה במחקר. לדברי בן אבי, משמעות המחקר ברורה: "זה אומר בעצם שאנחנו צריכים לשנות את המיכון, את ידיות ההפקה, את המסננות – כל הגישה לעולם הקפה צריכה להשתנות לגמרי".
לטענת החוקרים, הגילוי הזה עשוי להוריד את הנזק הסביבתי שגורמת תעשיית הקפה, וגם לחסוך לה יותר ממיליארד דולר בשנה. הוא עשוי גם להוריד את העלויות לבתי הקפה – ואולי, בסופו של יום, גם את המחיר לצרכנים.