הממונה על שירותי הבריאות בישראל, פרופסור סיגל סדצקי, השיבה בריאיון במהדורה המרכזית על השאלות באשר להיערכות הישראלית לביצוע אלפי בדיקות לאיתור חולי קורונה. היא טענה - הבדיקות חשובות, אך האסטרטגיה העיקרית היא המשך הבידוד לאנשים הנכונים. הריאיון המלא
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
כממונה על שירותי הבריאות, את חשה בנוח עם מספר הבדיקות כיום?
"זו שאלה מורכבת. השאלה היא את מי אנחנו רוצים לבדוק קודם כל. נכון להיום אנחנו רוצים את מי שהוגדרו כקבוצת סיכון – כלומר אנשים שחזרו מחו"ל ופיתחו סימפטומים. קבוצה נוספת היא קבוצה שהייתה במגע עם אחרים שפיתחו סימפטומים. הקבוצה האחרונה שהתחלנו לבדוק היום למעשה, אלו אנשים שמאושפזים בבית חולים עם דלקת ריאות או מצב נשימתי קשה. מצד שני בודקים גם בקהילה מדגם של אנשים עם חום ועם דלקות ריאה".
זה שכרגע אין הדבקה בקהילה זה כי אתם לא מחפשים או כי אין?
"התשובה איפשהו באמצע – המדגם שהתחלנו לעשות בסוף השבוע שעבר והשבוע קצת הרחבנו אותו אמור לתת את התשובה לשאלה ואחריו נדע. ההערכה היא שישנם כמה חולים בקהילה שלא איתרנו אבל מעריכים שזה לא הרבה. עדיין לא ניתן למצוא אותם על ידי סיקור מאד נרחב בקהילה".
אתם מבקשים מהציבור דברים מאד קשים. אתם הולכים על המודל הדרום קוריאני מבחינת הדרישות מהציבור – אבל בדרום קוריאה עשו 268 אלף בדיקות לגילוי קורונה, בישראל 7500. זה רציני?
"זה רציני מאד. אנחנו עובדים על הגברת כמות הבדיקות. עדיין נשאלת השאלה את מי רוצים לבדוק. אנחנו לא נמצאים באותו מקום שקוריאה נמצאים, הם התחילו את המחלה חודש לפנינו. שמים יותר מדי משקל על בדיקות – זה מאד חשוב, אני לא מקלה בכך ראש, אבל הדבר החשוב הוא שהאסטרטגיה של הבידודים, אנחנו למעשה מקדימים בה. גם במצב שאנחנו לא חושבים שיש מקרים קהילתיים או שיש מעט מאד – מה שחשוב הוא שהאנשים הנכונים יהיו בבידוד. ככה מונעים התפשטות".