אתם בוודאי שואלים את עצמכם איך המילה "גירושין" יכולה ללכת יחד עם המילה "שלום" או צמד המילים "שיתוף פעולה"?
לפני הרבה שנים, בהיותי נערה, לא אחת התגרשו הוריי חבריי הקרובים ביותר ובני משפחה, והייתי עדה למלחמת כוחות ואגו בין שני אנשים שקודם לכן קשרו את חייהם יחדיו והביאו ילדים לעולם. הראש ובעיקר הלב לא הצליחו להבין כיצד שני אנשים שאהבו כל כך ביום אחד הפכו לאויבים הגדולים ביותר האחד של השנייה. היום אני מבינה שלא סתם אומרים שהגבול בין אהבה לשנאה דק.
האם ניתן להתגרש בשלום ובשיתוף פעולה?
כל ההתרחשויות הללו וכאבם של חבריי הקרובים ובני משפחתי הביא אותי להתחיל לחשוב שאולי אפשר להתגרש אחרת, שאפשר לחסוך הרבה מכאבם של בני הזוג ושל ילדיהם.
במרוצת השנים גיליתי שאפשר ורצוי אחרת. נחשפתי לעולם הגישור, למדתי, השתלמתי והוכשרתי כמגשרת עם התמחות ספציפית בגישור משפחה- גירושין ופרידה.
לפניה ישירה אל משרד עו"ד נוי יוספזון-בוסני, לחץ/י כאן
מהו הליך גישור וכיצד הוא מתנהל בפועל?
אז מהו למעשה הליך גישור? הליך גישור הוא הליך וולונטרי. פנייה להליך גישור נעשית מרצונם החופשי של הצדדים וההליך אינו מחייב אותם בדבר. המגשרים אינם יושבים כ"שופטים" אלא כשותפים לתהליך ומלווים את הצדדים עד להגעה להסכמות ביניהם תוך צמצום הפערים בין הצדדים.
פגישות הגישור מתנהלות בנינוחות, בשקיפות מלאה, ברגישות ובפתיחות המאפשרת לצדדים לומר את כל אשר על ליבם (רצונותיהם וחששותיהם) הן במפגשים המשותפים של שני הצדדים יחד עם המגשר והן במפגשים האישיים של המגשר עם כל אחד מהצדדים בנפרד.
בהליך הגישור ישנה גמישות רבה. מבחינת שעות הגישור, מבחינת מרחב התמרון והפתרונות אליהם יוכלו הצדדים להגיע, פתרונות רבים שלא באים לידי ביטוי במסגרת הליך משפטי קונבנציונאלי.
הליך הגישור נועד לסייע לצדדים לגבש הסכמות משותפות בנושאים שבמחלוקת
בסופו של דבר מטרתו של הליך הגישור היא לסייע לצדדים לגבש הסכמות משותפות שיביאו לסיום כל המחלוקות ביניהם, ישמרו על שניהם וילוו אותם בביטחון בהמשך חייהם כמשפחה אחרת.
חשוב להדגיש כי על הליך הגישור חל חיסיון מוחלט והמגשר לעולם לא יוכל להעיד לטובת מי מהצדדים בכל הליך משפטי. כמו כן חשוב לדעת כי הליך הגישור אינו נועל את שערי בתי המשפט ו/או בתי הדין הרבניים בפני מי מהצדדים. משמע- הצדדים תמיד יוכלו, ככל שירצו בכך, לפנות בתביעות שונות לבתי המשפט ו/או לבתי הדין הרבניים.
הליך גישור בגירושין זול משמעותית מניהול הליך בבית המשפט או בבית הדין הרבני
כפי שכבר צוין לעיל, לגירושין בדרך השלום ושיתוף פעולה יתרונות רבים ברמה האישית, אך גם ברמה הכלכלית, שכן הליך גישור זול בעשרות מונים ביחס לניהול הליך גירושין בדרך של הגשת תביעות לבתי המשפט לענייני משפחה ו/או בתי הדין הרבניים. כמו כן, הליך גישור צפוי להסתיים תוך מספר חודשים, לכל המאוחר, אל מול הליכים המתנהלים בבתי המשפט לענייני משפחה ו/או בבתי הדין הרבניים אשר עלולים להתמשך מספר שנים.
לסיום, אני תמיד אומרת לצדדים בתחילת הליך גישור שהדבר שצריך לעמוד לנגד עיניהם רגע אחד לפני שהם יוצאים למלחמות האחד כנגד השנייה הוא שיש להם ילדים וחייהם יהיו קשורים לעולמי עד, אמנם באופן שונה, אבל עדיין. אל לצדדים לשכוח כי ילדים הם בעלי נפש רכה, וכי הם זקוקים לשני הוריהם ורק בשביל זה שווה להתגרש בשלום ובשיתוף פעולה.
אני מאמינה שבתיקי משפחה ובגירושין בפרט אין מנצחים במלחמות המתנהלות בבתי המשפט לענייני משפחה ו/או בבתי הדין הרבניים, המנצחים האמיתיים מגיעים להסכמות בשלום ובשיתוף פעולה.
עורכת דין ומגשרת נוי יוספזון - בוסני עוסקת בדיני משפחה, גירושין בשלום ובשיתוף פעולה, גישור גירושין, חלוקת רכוש ונכסי קריירה, מזונות ילדים, משמורת, זמני שהות ועוד.
הכתבה באדיבות אתר עורכי הדין לגישור בהסכם גירושין LawGuide.
*לתשומת ליבך, המידע בעמוד זה אינו מהווה יעוץ מכל סוג או המלצה לנקיטת הליך או אי נקיטת הליך. כל המסתמך על המידע עושה זאת על אחריותו בלבד. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת.