עקב אחרי הנשיא פרס ויישב בכלא: בית המשפט המחוזי בחיפה גזר את דינו של צעיר בן 26.5 ממג'דל כרום, לאחר שהורשע בהעברת מידע ובסיוע לארגון חיזבאללה. במסגרת הסדר טיעון שנחתם עם הנאשם, מילאד בן מוחמד חטיב, הוטל עליו עונש של 7 שנות מאסר בפועל ושנתיים נוספות על תנאי.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

חטיב הורשע בעבירות החמורות שיוחסו לו בכתב האישום החמור שהוגש נגדו הנוגעות לסיוע לאויב בזמן מלחמה וריגול. הוא הואשם באיסוף מידע בזמן ביקור הנשיא פרס בכפרו, ועל קיום מגע עם סוכן חוץ של חיזבאללה.

בבית המשפט החלה סערה בעת הקראת גזר דינו של חטיב. על פי הדיווחים מתן העונש עורר מהומה גדולה באולם ואילו אמו ואחותו של הנאשם התעלפו. חטיב, סירב לענות לשאלות העיתונאים שנכחו במקום וניסה להרגיע את בני משפחתו. "אל תדאגו, יהיה בסדר", אמר לקרוביו, "זהו העונש ואתמודד עמו".

האישום: עקב אחר הנשיא בשירות חיזבאללה

בספטמבר 2012 נעצר חטיב לאחר שלפני כ-5 שנים שוחח עם נציג הארגון על הסכסוך הישראלי פלסטיני ועל ירי הטילים של הארגון בזמן מלחמת לבנון השנייה. בכתב האישום מתואר כי שם ניצת רעיון משותף להקמת ארגון ערבי הזהה לחיזבאללה בתוך ישראל שיוכל "להלחם בשלטון ולייצר פיגועים".

בשנים 2009 ו-2010 נערכו מפגשים נוספים בין חטיב לניצג חיזבאללה בדנמרק וטורקיה, במהלכם תודרך הנאשם כיצד לערוך תצפיות, לאסוף מידע ולתקשר עם נציגי ארגון הטרור בצורה שלא תיחשף. על פי כתב האישום, חטיב חזר לישראל והחל באיסוף מידע רגיש על בסיסי צה"ל, תחמושת, זמני נסיעות בין בסיסים לכפרים ערביים, מידע רגיש על בסיסי רפא"ל , מחסני נשק צבאיים, מידע רגיש אודות אישי ציבור כגון חברי הכנסת אחמד דבאח ועפיף חליילה.

פרס ומאבטחיו, ארכיון (צילום: רויטרס)
פרס ומאבטחיו, ארכיון|צילום: רויטרס

בכתב האישום נטען כי חטיב אסף מידע אודות ביקור נשיא המדינה שמעון פרס במג'דל כרום באוגוסט 2012 ואף גייס את גיסו של ראש מועצת מג'דל כרום כדי לאסוף פרטים אודות הביקור. בין המידע שנאסף: מספר מאבטחים, סוגי כלי רכב ומספרי כלי הרכב בשיירת הנשיא.

במסגרת הסדר הטיעון שנחתם עם חטיב הוחלט להשית עליו שתי שנות מאסר על תנאי בנוסף לשבע שנות המאסר בפועל שהוטלו עליו. השופטים הסבירו כי הנאשם לא ישא את עונש המאסר על תנאי אלא אם יעבור תוך שנתיים אחת העבירות בהן הורשע בתיק.