פרקליטות מחוז ירושלים הגישה הבוקר כתב אישום לבית משפט המחוזי בירושלים, כנגד שני תושבי שכונת שועפט, איברהים ובאסמה ג'ולאני, המואשמים בהחזקת עובדת בתנאי עבדות.
על פי כתב האישום, לפני מספר שנים הגיעה עובדת פיליפינית לירדן כדי לעבוד במשק בית. בשלב מסוים, העבירה בתם של הנאשמים את העובדת אל בית הוריה שבשועפט, שם הוחזקה במשך מספר שנים בתנאי עבדות.
מסכת הקשיים של העובדת החלה עם נחיתתה בעמאן, שם נלקח ממנה הטלפון הנייד שלה ונאמר לה כי ישולמו לה 150 דולרים על חודש עבודה, ולא 200 כפי שסוכם מראש. בירדן עבדה "מהשעה שבע בבוקר עד השעה עשר בלילה, וקבלה הפסקה קצרה כל שמונה שעות עבודה, ללא שכר", כך בכתב האישום.
שוכנה בחדר שירותים ומקלחון
באישומים מפורט כי העובדת הועברה לישראל מבלי שאפילו נשאלה בעניין. באמסה ג'ולאני, לפי כתב האישום, החזיקה בטלפון הנייד ובדרכונה של העובדת היא "שוכנה בחדר שירותים ומקלחון, שבקומת המגורים של הנאשמים ומשפחתם. למתלוננת הוקצתה מיטה מתקפלת, ומדף לחפציה האישיים", נכתב.
בנוסף לשעות עבודה ארוכות ללא הפסקה, 7 ימים בשבוע, מואשמים בני הזוג ש"לא אפשרו למתלוננת לצאת מפתח ביתם", למעט מקרים בודדים. "במהלך השנה הראשונה לעבודתה בביתם מנעו הנאשמים מן המתלוננת יציאה כלשהי מן הבית. במהלך השנה השנייה, אפשרה הנאשמת למתלוננת יציאה רק למכולת השכונתית הסמוכה לביתה, ולבית הבת דאנה שגרה בסמוך, וזאת לצורכי העברת מזון או שמירה על הילדים. באותן הזדמנויות הקפידו הנאשמת ובתה לעקוב אחר תנועותיה של המתלוננת עד הגיעה לביתה של דאנה ובחזרה".
הזוג אף נאשם שנעל את העובדת בתוך הבית ומנע ממנה גישה אל המפתח. כשנסעה איתם 5 פעמים לתל אביב, כדי לשמש שמרטפית לנכדיהם, "אסרו הנאשמים על המתלוננת ליצור קשר עם עובדות פיליפיניות אחרות או עם מקומיים".
ננעלה בבית משך שבוע רצוף
בחודש דצמבר 2008, נסעה כל המשפחה לאילת, כולל הבת דאנה ובני משפחתה. המתלוננת הושארה נעולה בביתם של הזוג ג'ולאני במשך לא פחות משבוע. "עם הגיעה לחזקת הנאשמים, נאסר על המתלוננת ליצור קשר טלפוני עם משפחתה באופן עצמאי", נכתב. היא אף ביקשה מבעלת הבית לצאת מספר פעמים להתפלל בכנסייה המקומית, גם ביום הולדתה, אך נענתה בשלילה ובאיום כי "המשטרה תתפוס אותה אם תצא".
בספטמבר 2009 "עלה בידי המתלוננת לחבור אל פעילות בקרב אוכלוסיית העובדים מהפיליפינים בירושלים, ובסיוען עזבה המתלוננת את בית הנאשמים, לאחר שנאלצה לחמוק מן הבית באין רואה", מתוארת בריחתה של העובדת, שהסתיימה כאמור בכתב אישום נגד מעסיקיה. "במעשיהם החזיקו הנאשמים את המתלוננת לצורכי עבודה, תוך הפגנת שליטה ממשית בחייה ושלילת חירותה לצורך הפעלת סמכויותיהם כלפיה כאילו הייתה קניינם", סיכמו בפרקליטות.