בית המשפט המחוזי בתל אביב קיבל בצהריים את הסדר הטיעון במסגרת משפטו של שלום דומראני, מי שנחשב לראש ארגון הפשע הגדול בדרום. דומראני הודה בתקיפת העבריין אבנר הררי. עונשו של דומראני ייקבע סופית במועד מאוחר יותר.
המשטרה מבחינתה מסמנת הישג נוסף במלחמתה בעולם התחתון, אולם ספק אם יש בכך הישג ממשי נוכח העובדה שדומראני כבר נמצא במעצר בית מאז שנעצר בפברואר השנה. כמקובל, התקופה שבה שהה במעצר בית מקוזזת מתקופת המאסר שנקבעה ולכן נותרו לו פחות משלושה חודשים עד שישוב להיות חופשי ומאושר.
הררי ודומראני מצדם הכחישו עד כה כל קשר לקטטה בינהם, ואבנר הררי אף הגדיל לעשות כשטען בעבר כי איננו מכיר את דומרני. אולם על פי הראיות שבידי המשטרה הרקע לקטטה בין השניים, הוא יריבות בין ארגון הפשע של דומראני לארגון הפשע של משפחת אברג'יל, שהררי נחשב אחד לאחד מחייליו.
ניסיונות המשטרה לשים את דומראני מאחורי סורג ובריח התרחשו גם בעת שדומראני כבר היה במעצר בגין החשד לתקיפת הררי. כזכור, היחידה הארצית למאבק בפשיעה הכלכלית עצרה את דומראני בתחילת החודש, יחד עם 13 מאנשיו, בחשד שניהלו בנק פרטי משלהם בחנות להחלפת כספים באשקלון. במהלך פשיטה בבתי החשודים נתפסו בין השאר סמים וחומרי נפץ.
המערכת מסתפקת בעונשים קלים ל"עבריינים הכבדים"?
לפני יומיים גזר בית משפט השלום בנצרת גזר 11 חודשי מאסר בפועל על העבריין מיכאל מור, שהורשע בעשרות מקרים של סחיטת שוטרים ושופטים, ואף איים על חייהם.
גם במקרה זה מדובר בעונש מקל יחסית, כיוון שמור כבר ריצה שמונה חודשי מאסר ועל כן הוא צפוי להשתחרר מכותלי הכלא בעוד כחודשיים בלבד. את הסדר הטיעון שגובש עם פרקליטיו של מור חשפנו לראשונה כאן בחדשות 2 לפני כחודשיים וחצי.
חבריו ושותפיו העסקיים של מור ליוו אותו לבית המשפט, והביעו סיפוק מההחלטה. "הבן אדם הזה הוא הצדיק שבצדיקים", הסביר אחד מהם. "סתם מחפשים אותו". גם עורכי דינו של העבריין לא התאכזבו. "בית המשפט קיבל את הטיעון שלנו, ואנו חושבים שזה עונש סביר", ציין אחד מהם.