10 שנות מאסר בפועל - זה גזר הדין שהוטל על רון תורג'מן, שדקר למוות את צחי בשה ז"ל בלבו. גזר דינם של שני חבריו של תורג'מן שהיו שותפים לקטטה יינתן בחודש הבא.
בגזר הדין החליט שופט בית המשפט המחוזי בת"א, עודד מודריק, לקבל את עסקת הטיעון שנחתמה בין הצדדים. "העונש המוסכם איננו חמור", כותב השופט בגזר הדין. "יש בו מידה מסוימת של קולא". למרות זאת, ובגלל שבני משפחתו של צחי ז"ל הסכימו לעסקת הטיעון, החליט גם השופט לקבלה.
בגזר הדין הדגיש השופט את שאט הנפש שלו מהתקרית שבה ריב בין חבורות נערים על לבה של נערה מסתיים ברצח. "העובדה שצעירים בני משפחות טובות, מחונכים ונורמטיביים יוצאים לקראת עימות עם צעירים אחרים כשהם מצוידים בסכינים בידיעה ובכוונה להשתמש בסכינים הללו, היא דבר שהדעת מתקשה להבין אותו ולעכל אותו", כותב השופט.
"ברור למדי שהנאשם וחבריו לא חפצו במות המנוח", הוסיף מודריק. "הם גם לא הורשעו בעבירת רצח. יחד עם זה, התוצאה הקטלנית או לכל הפחות פגיעה גופנית חמורה בהכרח הייתה בגדר תוצאה מסתברת ומתבקשת במסגרתו של עימות אלים. הדבר מעורר חלחלה. האם כסדום היינו, לעמורה דמינו?".
נראה בבירור שהוא מחזיק סכין
ביולי 2007 נרצח צחי בשה, בן 18 מראשון לציון, בעקבות סכסוך על נערה בין שתי חבורות מראשון לציון ומבאר יעקב. בין שתי החבורות פרצה קטטה, במהלכה נדקר בשה, שכלל לא היה מעורב בסכסוך, בחזהו - ומת.
נגד שלושה נערים מבאר יעקב - רון תורג'מן, ניר סרור וקטין נוסף הוגש כתב אישום על הריגה. תורג'מן נראה בבירור בצילומים שהביאה המשטרה כשהוא מחזיק סכין בידו. לאחר הדקירה ניסה תורג'מן, שהיה ללא עבר פלילי, להסתיר את הראיות: הוא שרף את בגדיו, העלים את סכין הרצח ונמלט עם שני חבריו ניר סרור וקטין נוסף לאילת.
קלטת החקירה של תורג'מן שעוררה סערה
סיפור המשפט קיבל תפנית דרמטית, לאחר שבחדשות 2 נחשף היחס המשפיל לו זכה תורג'מן בחקירת המשטרה. תורג'מן "זכה" ליחס שכלל שימוש במילים גסות ובטכניקות חקירה מעוררות מחלוקת.
אביו של צחי ז"ל, שלמה בשה, הביע את כעסו על התגובות לקלטת. "זו בושה למדינה שנתנו לפרסם את הקלטת הזאת", אמר בשה והפנה אצבע מאשימה דווקא כלפי התקשורת: "אתם הולכים כל התקשורת לטובת הנאשם. זו השיטה שלכם, בשביל זה, כל שני וחמישי אנשים נדקרים".
"קשה, אלו לא אותם חיים שהיו לנו, מיום ליום זה נעשה יותר קשה", הוסיף בשה בשיחה עם חדשות 2. "זה לא חיים רגילים. בעניין הרשעת האשמים יש קצת נחמה".
שלמה בשה: "התקשורת לטובת הנאשם"