בית המשפט העליון קבע כי הילד ממוצא אתיופי בן השלוש שאומץ בגיל 13 חודשים יישאר אצל המשפחה המאמצת, שאספה אותו לביתה לאחר שגורמי הרווחה קבעו כי אמו הביולוגית לוקה בנפשה. דודתו הביולוגית דרשה חזקה, אך בקשתה סורבה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
ל', דודתו הביולוגית של התינוק ביקשה להשיב אותו לחזקתה, ועתרה על כך לבית המשפט. ההחלטה היום הופכת החלטה של הרכב בן שלושה שופטי בית המשפט העליון שקבעו בחודש יולי האחרון כי הפעוט ייצא ממשפחת האומנה ויוחזר לדודתו.
בעקבות בקשת בא כוחם של ההורים המאמצים, עו"ד רונן דליהו ולבקשת פרקליטות המדינה, החליט נשיא בית המשפט העליון השופט אשר גרוניס לערוך דיון בהרכב מורחב של שבעה שופטים, שהחליט כאמור להפוך את ההחלטה הקודמת בנושא.
"בעניין זה, ובכל עניין אחר של אימוץ יש בעיני עדיפות טבעית לקשר הדם, ולמשפחה המורחבת. כך גם לגבי אימוץ ילדים ממוצא אתיופי, לגבי אימוץ ילדים ממוצא אשכנזי, מזרחי, או כל מוצא אחר", כתבה השופטת מרים נאור בפסיקה, "אלא שבנסיבות העניין שבפנינו, לא ניתן עוד לדעתי, ולאור חוות הדעת שהוגשו בתיק זה, להחזיר את הגלגל אחורנית ולקרוע את הילד מן המשפחה האחת שאי פעם היתה לו - בני הזוג המועמדים להיות המאמצים".
וינשטיין: "טובתו של הפעוט להיות מאומץ"
השופטת נאור קבעה כי העברת הילד לקרובת משפחתו הביולוגית בעיתוי הנוכחי, ולאור חוות הדעת שהוצגה בפני בית המשפט, אינה עולה בקנה אחד עם טובתו של הילד. "הילד וטובתו עומדים במוקד הדיון שלפנינו. נחלקו הדעות בינינו בשאלה מהי טובתו של הילד, אך כולנו מונחים על ידי השאיפה שהכרעתנו תביא אך טוב לילד, בנסיבות הקשות של חייו", קבעה השופטת.
היועץ המשפטי יהודה וינשטיין הביע תמיכה בפסיקת בית המשפט העליון: "עמדתי היא כי טובתו של הקטין המסוים שעניינו המסוים נדון בפני בית משפט נכבד זה היא להיות מאומץ, כפי שכך עולה מנסיבות חייו המיוחדות ומחוות דעת המומחים". וינשטיין הדגיש כי "לנגד עיניי עמד כל העת אך ורק עקרון טובת הילד, ותקוותי היא שסיום הליך קורע לב זה - אשר נוהל ברגישות הראויה בידי המח' האזרחית בפרקליטות המדינה - אכן יביא את אותו קטין אל המנוחה והנחלה".
ההורים המאמצים: "אנחנו אסירי תודה"
ההורים המאמצים בירכו על ההחלטה: "אנו מתרגשים ואסירי תודה על כך שהשכל הישר וטובת בננו ניצחו. בית המשפט העליון עשה חסד גדול בכך שהבין שטובתו והתפתחותו הנורמלית תתאפשר רק איתנו - הוריו, כפי שסברו כל גורמי הרווחה, אנשי המקצוע והיועץ המשפטי. אנו מוקירים את החלטת בית המשפט לחסוך מהילד טראומה בקריעתו מביתו ואת הבנתו כי הסביבה הטבעית שלו היא עימנו".
עו"ד רונן דליהו, שייצג את ההורים המאמצים, אמר בתגובה: "אני שמח שבית המשפט העליון התעלם מניסיונותיהם של גורמים אינטרסנטים להסיט את הדיון על טובת הילד למישורים גזעניים ופופוליסטיים שבינם ובין המציאות הפשוטה אין דבר וחצי דבר. מדובר בטרגדיה אישית של המשפחה הביולוגית ואנו מלאים אמפטיה כלפיהם".
האם המאמצת: הילד לא מודע לסערה סביבו
האם המאמצת של הילד, א', אמרה בראיון לחדשות 2 במהלך הדיונים כי הילד לא מודע לסערה המשפטית סביבו: "הוא חי את חייו השמחים והמאושרים, אנחנו ההורים היחידים שהוא מכיר . הוא הגיע לאחר הלידה לבית ילדים ולפני כשנתיים, בגיל 13 חודשים הוא הגיע אלינו. טוב לו ושמח לו איתנו".
האם התנגדה נחרצות לבקשת הקרובים הביולוגיים להעביר את הילד לחזקתם. "להעביר ילד דבר כזה זה פשוט נוראי, ואני לא מאחלת את זה לאף ילד. הוא ננטש בבית הילדים. לא מגיע לו שיקרה לו כזה דבר נוראי. הוא מאושר, מתפתח וצומח אצלנו", אמרה.