אלפי אזרחים כפותים ומכוסי עיניים הוסעו לחווה מבודדת, שם נורו על ידי כיתת יורים בשטח הריגה מסומן - לא, זה לא קרה ב-1940, אלא דווקא ב-1995, במה שנודע כ"טבח סרברניצה" בבוסניה. אחד החשודים שהשתתף בטבח, נמצא במפתיע כבר כמה שנים בישראל. הבוקר הוא נעצר לבקשת ממשלת בוסניה-הרצגובינה.
חוקרי היחידה הארצית לחשיפת פשיעה חמורה ובינלאומית עצרו את אלכסנדר צבטקוביץ', בן 43, שחי בישראל עם אשתו ובתו מאז 2006. הוא קיבל אזרחות ישראלית לאחר שנישא לאזרחית יהודייה.
צבטקוביץ' חשוד כי השתתף במעשי הטבח באוכלוסיה המוסלמית-בוסנית של איזור סרברניצה, שהתרחשו במזרח בוסניה ביולי 1995. "טבח סרברניצה" ומעשי רצח נוספים הוכרו על ידי הקהילה הבינלאומית כמעשים של רצח עם.
על פי חומר החקירה שנמסר לידי המחלקה הבינלאומית בפרקליטות, צבטקוביץ' עצמו לקח חלק פעיל במעשי הרצח בחוות ברנייבו והיה בין 8 החיילים ששימשו ככיתת היורים.
7,500 נרצחים בסרברניצה
באוגוסט 2010 התקבלה בפרקליטות בקשה מממשלת בוסניה-הרצגובינה להסגרתו של צבטקוביץ'. לאחר שאנשי הפרקליטות בחנו את חומר החקירה וקיבלו השלמות והבהרות מהרשויות הבוסניות, החליט שר המשפטים על פתיחה בהליכי הסגרה בעניינו. בקשת ההסגרה היא חלק ממערכה משפטית בינלאומית, המבקשת לחקור ולהעמיד לדין את האחראים, המתכננים והמבצעים של רצח העם.
הבוקר, לאחר המעצר, הגישה המחלקה לעניינים הבינלאומיים בפרקליטות המדינה לבית המשפט המחוזי בירושלים עתירה להכריז על צבטקוביץ' כבר-הסגרה. כמו כן, הוגשה לבית המשפט בקשה לעצרו עד מתן החלטה בהליך ההסגרה.
על פי הערכות הרשויות בבוסניה-הרצגובינה, הנסמכות על בדיקות מומחים של האו"ם ומתבססות על חשיפת קברי אחים שהתגלו באזור החווה, מספר הנרצחים שם מוערך בין 1,000 ל-1,200.
מעשי הרצח בחווה היו חלק ממערכה כוללת שניהלו הכוחות החמושים הבוסנים-סרבים כנגד האוכלוסייה המוסלמית של מובלעת סרברניצה במהלך יולי 1995. הקורבנות של הטבח בחווה מצטרפים לקורבנות באתרים נוספים. בסך הכל, מספר הנרצחים במעשי הטבח באזור סרברניצה עומד על כ-7,500 אזרחים.