בני משפחתו של השוטר שחר מזרחי מסרבים להשלים עם העונש החמור שהטיל עליו בית המשפט העליון. אחרי ביקורת רבה שנשמעה במהלך היום ההחלטה להחמיר בעונשו להכפיל את עונשו, בני משפחתו וחבריו יוצאים למאבק על עתידו.
זמן קצר אחרי גזר הדין החלו בני משפחתו וחבריו לאסוף חתימות לעצומה שתוגש לנשיא המדינה, שמעון פרס, בקריאה להעניק לו חנינה. את האיסוף הם מתכוונים להשלים מחוץ לבית הנשיא שמעון פרס - שם יתמקמו החל מיום ראשון הקרוב - עד שישיגו את מספר החדשות הדרוש על מנת להגישו לנשיא.
"קל מאוד לשופטים לכתוב פסקי דין במשרד הממוזג מבלי להכיר את עבודת הקודש של השוטרים למען כולנו. זהו פסק דין בלתי נתפס, לא הגיוני, וללא שום הצדקה שבנוסף לחור הצדק המשווע כלפי שחר, יפגע בתפקוד השוטף של השוטרים ששומרים על כולנו", כתבו בני המשפחה והוסיפו דרישה לבטל את פסק הדין או למתן חנינה למזרחי על מנת שיוכל לשוב לעבודתו.
גזר הדין החמור הצליח להדהים את בני משפחתו שליוו אותו היום לבית המשפט. השופטת דורית בייניש קבעה שהפורץ הוא עבריין שאינו מעורר אהדה, אבל העונש לשוטר צריך לשקף את קדושת החיים. למרות שבבית המשפט המחוזי הסתפקו ב-15 חודשי מאסר, שופטי העליון החליטו להכפיל את העונש של מזרחי ל-30 חודשים בכלא.
"מאוכזב ממערכת המשפט"
בראיון ראשון לאחר החמרת גזר דינו מודה מזרחי: "אני מאוכזב מאוד ממערכת המשפט שמצליחה לפוצץ את הבועה שהיא חיה בתוכה". לדבריו, כל האירוע קרה באישון לילה. "אין לך בכלל את ההזדמנות לבוא ולדעת אם הוא כן ערבי או לא ערבי, או איך אתה מתנהג בצורה אחרת. אין בכלל משקל לדברים האלה", ציין.
"אותו פורץ שפרץ לרכב שנייה לפני ניסה לדקור במברג, וצעק עלי - אתה הולך למות אינעל רבאק, ופוגע בי בגוף", אמר לראשונה מזרחי והוסיף: "אז מה עוד נשאר , לאן להגיע? למצב של שלומי אסולין?"
מזרחי בן 30 נשוי ואב לשניים התגייס לשורות המשטרה מתוך אידיאולוגיה וזוכה כמו כל שאר חבריו השוטרים לשכר זעום. במשך ארבעת שנות המשפט הוא שתק וחיכה לצדק כדי שיבינו שהוא נשלח להגן על הציבור.
"אתה אומר, יש צדק במדינה, בית המשפט הוא בית המשפט לצדק, לחקר האמת?", שאל מזרחי והוסיף: "עבריינים יכולים היום לצחוק ולעשות היום שמחה".