כשנה וחצי לאחר שהשתחרר מהכלא האמריקני, מאיר אברג'יל רושם הישג עם התקדמות תביעה שהגיש נגד שותפיו לשעבר סביב יהלום כחול ונדיר שהיה בבעלות חלקית שלו, ולטענתו נמכר מאחורי גבו בשעה שריצה את עונש המאסר.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
לאחר דיון בבית המשפט המחוזי בתל אביב, ניגשו היום הצדדים להליך גישור, שבו נקבע כי מעריכים חיצוניים יקבעו את שוויו של היהלום הכחול. אברג'יל טוען ששוויו עומד על כ-15 מיליון דולרים, בעוד שותפיו לשעבר טוענים כי מכרו את היהלום בפחות מ-4.5 מיליון דולרים, וזהו מחירו.
תחילת הפרשה בשנת 2007, כשמאיר אברג'יל הקים מספר בתי עסק במדינת סיירה ליאון שבמערב אפריקה, והחל להתעניין בסחר ביהלומים. כשנה לאחר מכן הוא רכש, יחד עם שני עורכי דין שחברו אליו לשותפות, יהלום כחול נדיר.
המגשר הביא את הצדדים להסכמה כי במידה ומעריכים חיצוניים מבתי המכירות "סותביס" ו"כריסטיס", יקבעו כי שוויו של היהלום הנדיר גבוה מהמחיר בו הוא נמכר כביכול, הנתבעים יעבירו באופן מיידי את ההפרש לחשבון חיצוני. במידה והסכום אכן יהיה גבוה מ-4.5 מיליון שקלים, יכריע בית המשפט כמה מהרווחים מגיעים לאברג'יל, וכמה מגיעים לשותפיו לשעבר.
"השווי האמיתי של היהלום גבוה הרבה יותר"
"עמדתנו היא שלמאיר מגיע שליש מרווחי מכירת היהלום", אמר לחדשות 2 באינטרנט עו"ד שמעון לביא, פרקליטו של אברג'יל. "השותפים הקודמים של מאיר רימו אותו וניצלו את העובדה שהא הוכנס לבית הסוהר. הם קשרו קשר על מנת להונות אותו והפעילו עליו אמצעי סחיטה באיומים בשעה שהיה בכלא".
פרקליטו של אברג'יל המשיך וסיפר כי לא ברור כלל אם היהלום אכן נמכר, וכי הם בטוחים שהוא נמכר בסכום גבוה יותר מזה שנאמר להם: "יש פה פער לא הגיוני - הם טוענים שהם מכרו את היהלום במיליונים בודדים, בשעה שלנו יש הערכות של מומחים מוסכמים שמעריכים את היהלום בסכום גבוה בהרבה".
עוד לביא הסביר: "מדובר ביהלום נדיר שנמצא באפריקה כשגודלו היה 14.07 קראט, והובא לישראל כחוק על ידי אברג'יל. אין אף הוכחה שהיהלום אכן נמכר על ידי שותפיו, הם מסרבים להגיד למי הוא נמכר והיכן הוא נמצא. יהלומים לא יכולים להיעלם סתם כך, אלא אם כן הם נמכרו מתחת לשלוחן לאוליגרך רוסי או שייח' סעודי, יכול להיות שהיהלום עדיין נמצא ברשות השותפים לשעבר, והם מנסים ליצור מצג שווא".