בית המשפט למשפחה בטבריה קבע היום (ב') כי נער בן 14 וחצי, החולה בסרטן, יעבור טיפולי כימותרפיה והקרנה, למרות התנגדותו והתנגדות הוריו.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
לפני כחמש שנים אובחן הנער כחולה לוקמיה לימפטית חריפה, טופל בכימותרפיה והבריא. בחודש פברואר האחרון אובחן כי המחלה חזרה והוא עבר ניתוח לכריתת הגידול. לדעת הגורמים הרפואיים המטפלים בו במרכז הרפואי "בני ציון", זקוק הצעיר למתן טיפולים כימותרפיים והקרנות וכי ניתן יהיה לטפל במחלה בהצלחה רבה ולשמור על פוריותו.
אם המחלה לא תטופל, העריכו הרופאים, היא עלולה להתפשט למח העצם, ובמקרה זה הטיפול יהיה אגרסיבי ומורכב הרבה יותר וסיכויי הצלחתו יורדים, עד כדי מצב של סכנת חיים.
הנער: מעדיף למות בבית
למרות ההמלצות, הורי הנער דחו את מתן הטיפול והתכנית המוצעת על ידי צוות בית החולים. אחת הסיבות לכך היא התייעצות עם רב אשר הורה להם להימנע מקבלת הטיפול הכימותרפי. סיבה נוספת היא טענתם כי משהוסר הגידול ותוצאות הבדיקות שנערכו לקטין הן תקינות - הרי שהקטין אינו חולה, וכי אין דחיפות במתן הטיפול הכימותרפי. כמו כן העלו ההורים חשש שהטיפול הכימותרפי יביא למותו של הקטין, או יגרום לאובדן פוריות, פגיעה בגדילה ובאונות הקטין - והשלכתם של אלה על יכולתו של הקטין להינשא בעתיד ולהקים משפחה.
לדברי ההורים, מאחר ותוצאות הבדיקות שנערכו לקטין לאחר הסרת הגידול מצביעות על ערכים תקינים, ואין עדות להתפרצות של המחלה - אין סיבה לטיפול אשר יסכן את הקטין ויגרום לו לנזק. לדברי ההורים, הם מוכנים לקחת את הקטין לבדיקות תכופות בביה"ח (פעמיים בשבוע), ואם יתברר כי הקטין חלה, הרי שהם יתחילו בטיפול הכימותרפי באופן מיידי.
הנער עצמו תיאר את תקופת אשפוזו הקודמת כשהות "בכלא" ואמר כי הוא מעדיף לשחק עם חברים, להיות בבית ולמות, מאשר להיות בבית החולים, לעבור טיפולים רפואיים ואז למות. לדבריו הוא נפגש עם הרב, וזה הורה לו שלא להגיע לבית החולים.
"הרצון הטוב לא מספיק"
למרות ההתנגדות החליטה השופטת ורד ריקנטי-רוסהר להיעתר לבקשת היועץ המשפטי ומשרד הרווחה ולהורות על התחלת מתן טיפול כימותרפי מיידי, לצד סיפוק מערך תמיכה רגשי ונפשי בשיתוף המוסד הרפואי ושירותי הרווחה.
"רצונם הטוב של ההורים, ונכונותם לקחת את הקטין לבדיקות תכופות, כך שככל שתתפרץ חס וחלילה המחלה, ניתן יהיה להתחיל בטיפול מיידי, אין די בו, שכן המתנה תביא לסיכון משמעותי לחיי הקטין", כתבה השופטת.
"הטיפול הכימותרפי דרוש לשם שלמות גופו של הקטין והתועלת מנקיטה מיידית בטיפול עולה לעין שיעור על הסיכונים הכרוכים בה. המתנה במתן הטיפול, למצב בו המחלה תתפרץ חס וחלילה, תביא לסיכון משמעותי לחייו של הקטין וסיכויי החלמה נמוכים - והיא אינה עולה בקנה אחד עם טובתו".
כמו כן, בשל חשש ולפיו ההורים והקטין לא ישתפו פעולה עם הצוות הרפואי ואף עלולים לסכל מתן הטיפול ולגרום להוצאת הקטין מן הארץ, הורתה השופטת למשטרת ישראל על עיכוב יציאתו מהארץ.