עונש מאסר חמור ל"גדול הסרסורים" בישראל: בבית המשפט המחוזי בתל אביב נגזרו בצהריים 18 שנות מאסר ועוד שבעה חודשים על רמי סבן, שהורשע באחת מהפרשות הגדולות של סחר בנשים שידעה ישראל בתולדותיה.

בנוסף, סבן חויב לשלם קנס על סך 195 אלף שקלים למתלוננות בפרשה - 15 אלף שקלים לכל אחת מ-13 המתלוננות, לצד 150 אלף שקלים נוספים קנס. על שלושה משותפיו של סבן, שהורשעו אף הם, נגזרו בין שלוש ל-10 שנות מאסר, וקנסות הנעים בין 10,000 שקלים ל-100 אלף שקלים.

הפרשה החמורה כללה חבורת גברים שהחזיקו דירות ששימשו כמכוני ליווי, קשרו קשר לביצוע פשע, זייפו מסמכים וכלאו נשים לצורך זנות. בראש החבורה עמד רמי סבן, אותו כינה השופט כאבוב "תמנון שזרועותיו בכל שלב בסחר". הכרעת הדין מפרטת את שיטת הפעולה שלהם: הברחת נשים ממדינות חבר העמים לשעבר, הטסתן למצרים והברחתן לישראל דרך מדבר סיני. לאחר מכן נערך מפגש עם "מנהלי הרשת", שבו התבצע מיון לפי יופיין ומידותיהן של הנשים.

עם הגעתן לישראל, הוחזקו הנשים נעולות בדירות סגורות שהוצבה עליהן שמירה, ולא יצאו מהן מלבד לעבודה בזנות ורק בליווי. הנאשמים לקחו מהן את הדרכונים ונתנו להן תעודות זהות מזויפות.

תקף את האישה ונעל אותה בחדר

באחד המקרים אחת הנשים אוימה באקדח והוכתה קשות כי אחד הנאשמים חשד בה שהיא מספרת מה עובר עליה. במקרה אחר, אחד הנאשמים ביקש מהבנות לקיים יחסים לסביים, אולם כשלא הסכימו - תקף אחת מהן ונעל אותה בחדר במשך שבוע ימים.

סבן.
"מנהל הרשת", רמי סבן|צילום: חדשות 2

"מדובר במקרה חריג ויוצא דופן של נאשם שעמד בראש פירמידה של פעילות עבריינית, מכוערת ובזויה", כתבו השופטים בגזר הדין. "דבר לא מרתיע את הנאשם - לא הרשעות קודמות, לא עונשי מאסר מותנים ארוכים שתלויים ועומדים כנגדו כחרב על צווארו... לא סבלן הרב של המתלוננות ולא הנזק העצום שנגרם לשמה של מדינת ישראל."

במקור היו שמונה נאשמים בפרשה החמורה הזו, מתוכם שנייים הפכו לעדי מדינה והעידו נגד חבריהם ועליהם התבססה במידת מה ההרשעה, ונאשם נוסף זוכה מההאשמות נגדו.

יו"ר הוועדה למאבק בסחר בנשים, ח"כ אורית זוארץ, אמרה בתגובה כי "גזר הדין שפסק 18 שנות מאסר על הסרסור וסוחר הנשים הגדול בישראל, ודברי השופט על מעשיו, מהווים נדבך חשוב במאבקה של המדינה בסחר נשים בפרט ובניצולן של נשים למטרת זנות בכלל".

"מיצוי הדין עם האיש האחראי לפרשת הסרסרות הגדולה מעביר מסר נחרץ ומצטרף לשורת החלטות של הפרקליטות ושל בתי המשפט, שמתבססים על החקיקה שקודמה בשנים האחרונות", לדברי זוארץ. "מדינת ישראל הכריזה על מלחמת חורמה בסחר בנשים, ובתי המשפט הוכיחו לאחרונה שגם הם מצטרפים לשינוי הגדול שהוביל משרד המשפטים. ישראל מצטרפת בכך למדינות העומדות בחזית המאבק הבלתי מתפשר בסחר בנשים".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק