"הזיכוי מקומם ואנחנו לא יכולים לשתוק": משפחתה של ליזה כרסנטי, שנדרסה למוות לפני שלוש שנים, הגישה הבוקר (א') עתירה לבג"ץ בדרישה לחייב את פרקליטות המדינה לערער על זיכוי הדורס בבית המשפט המחוזי. הפרקליטות הודיעה שלא תערער על זיכוי הנהג, אך המשפחה דורשת כי יוגש ערעור. "אנחנו מוכרחים לנסות כדי שנוכל לעמוד מול הבת שלנו בבית העלמין ולהגיד שמיצינו ועשינו את כל מה שיכולנו", אמר לחדשות 2 האב, אמיר כרסנטי.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בחודש שעבר זוכה הנהג מאשמת גרימת מוות ברשלנות, ובמשפחת כרסנטי זעמו על ההחלטה והקימו אוהל מחאה ליד מעבר החצייה בו נדרסה ביתם. במהלך סוף השבוע האחרון עודכנו על ידי פרקליטות המדינה כי לא יוגש ערעור לעליון כיוון שהנושא נידון כבר בשתי ערכאות, ובתגובה לכך המשפחה הגישה הבוקר עתירה לבג"ץ באמצעות עו"ד ישגב נקדימון.
"עברנו את כל השלבים ואת כל עינויי הדין, ובית המשפט המחוזי זיכה את הנהג לגמרי מסיבה טכנית", הוסיף האב. כרסנטי טען כי קיימים ליקויים בעבודת המשטרה: "הבוחן לא ביצע את התצלום לסרט השחזור כמו שצריך, ולכן בית המשפט פסל את העבודה שלהם".
האב: "בכל מקרה אפסיד, כי הבת שלי לא תחזור"
משפחת כרסנטי פנתה לפרקליטות, אך לדברי האב ההסברים שקיבלו אינם מובנים. "מדובר בתירוצים כאלה ואחרים בשפה משפטית", אמר, "הרגשנו אכזבה גדולה מהפרקליטות - הרגשנו שהעבודה שלהם בינונית, ושהעו"ד של הנהג נלחם והתאמץ ובסוף זה הצליח לו".
האב קרא לעליון לשוב ולדון בהחלטה אותה כינה "שגויה ולא צודקת". "אנחנו לא יכולים להמשיך את החיים עד שלא נגיע לנקודה שמיצינו את כל האפשרויות", הוסיף כרסנטי, "נאמר לנו שהסיכוי קלוש. בכל מקרה אני אהיה מופסד, גם אם הוא יורשע, כי הבת שלי לא תחזור".
במשפחה מסבירים כי הסיבה לערעור היא תחושת חוסר-צדק וחשש שהפסיקה תהווה תקדים למשפטים עתידיים: "הזיכוי מקומם, ואני לא יכול לראות אי צדק ולשתוק, ובמקרה הזה זה נעשה כלפי הבת שלי, אבל יש לכך השפעה על משפטים רבים בעתיד. הנהג לא צריך לקבל פרס ולצאת זכאי. הבת שלי לא רצה ולא התפרצה, אלא עברה במעבר חצייה כחוק. הוא נהג ברשלנות 8בחוסר אחריות, וצריך לשלם על כך", הוסיף כרסנטי.
לפני שלוש שנים, בכיכר המרכזית בראש פינה באוקטובר 2010, נדרסה ליזה כרסנטי בת ה-14 בעת שחצתה מעבר חצייה. רכב שהגיע למקום לא הבחין בה ופגע בה, היא נפצעה קשה ומתה לאחר מכן בבית החולים.
תחילה הרשיע בית משפט שלום את הדורס, אך לאחר מכן ערער הנהג הדורס והרכב שופטי בית המשפט המחוזי בנצרת בראשות השופטת אסתר הלמן והשופטים אשר קולה ויפעת שטרית, קיבל את ערעורו. השופטים זיכו את הנהג מביצוע העבירה והרשיעו אותו רק בעבירה של נהיגה ללא פוליסת ביטוח בתוקף. בעקבות זאת, בוטל העונש המקורי שנגזר עליו והוטל עליו תחתיו קנס בסך 1,500 שקלים בלבד.
בית המשפט המחוזי קבע בערעור כי אכן קיימת חובת זהירות מוגברת של נהג בהתקרבו למעבר חציה, וכי חובת הזהירות הזו קיימת גם מקום בו הולכי הרגל טרם החלו בחציית המעבר, אפילו מקום בו הם נמצאים על אי התנועה הסמוך למעבר. יחד עם זאת, בהליך פלילי, על מנת להרשיע נאשם מעל לכל ספק סביר, על התביעה להוכיח כי אכן הנהג יכול וצריך היה להבחין בהולך הרגל בעת בה זה התקרב למעבר החצייה וכי יכול היה למנוע בזהירות סבירה את התאונה.
במקרה זה, כך לקביעת בית המשפט המחוזי, התביעה לא הוכיחה כי אכן המערער הבחין במנוחה בטרם היא הגיעה למעבר החצייה או לאי התנועה, או כי יכול היה להבחין בה לו נהג כנהג סביר.
משרד המשפטים: "המקרה קשה, אך לא עומד בקריטריונים לדיון שלישי"
ממשרד המשפטים נמסר בתגובה כי "מדובר באירוע קשה ומצער שנידון כבר בשתי ערכאות. לאחר בחינה מדוקדקת בפרקליטות המדינה הוחלט כי המקרה לא עומד בקריטריונים הנוקשים והמחמירים שקבע בית המשפט העליון שיצדיקו לדון בו בגלגול שלישי".