טרם ההכרע של ועדת האיתור על זהותו של פרקליט המדינה, הודיעה היום (ב') המשטרה כי אין עילה לפתיחה של חקירה פלילית נגד אחד המועמדים המובילים - המשנה ליועץ המשפטי לממשלה, עו"ד שי ניצן.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
התלונה נגד ניצן הוגשה לאחרונה ובה נטען כי בשעה שכיהן כמשנה לפרקליט המדינה ב-2010 ניצל לכאורה ניצן את מעמדו וחתם על תצהיר, שבעקבותיו בוטל גירוש של שוהה בלתי חוקית, שהייתה אז בת זוגו של קרוב משפחתו של עו"ד ניצן.
"אין תשתית ראייתית לפתיחה בחקירה פלילית", קבע ראש אגף החקירות במשטרה, ניצב מני יצחקי. "לאחר עיון ובחינת החומרים, נמצא כי אין תשתית המצביעה על חשד לעבירה פלילית, לרבות העובדה כי ניצן חתם על התצהיר כאדם פרטי, ולא עשה כל שימוש בתפקידו".
"שי ניצן - המועמד המועדף על וינשטיין"
היום תיתכנס ועדת האיתור לתפקיד פרקליט המדינה ה-11 של ישראל. חבריה הוועדה, ביניהם היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין ומנכ"ל משרד המשפטים, גיא רוטקופף, צפויים להכריע מי יחליף את פרקליט המדינה הנוכחי, משה לדור, שצפוי לפרוש מהתפקיד במהלך חודש דצמבר.
ארבעת המועמדים לתפקיד הם: ניצן, המשנה לשעבר לפרקליט המדינה, יהושע (שוקי) למברגר, והשופטים אבי זמיר וצבי סגל. על פי ההערכות, לשי ניצן ולשוקי למברגר ישנם מירב הסיכויים לזכות בתפקיד בזכות ניסיונם הרב בפרקליטות המדינה.
על פי גורמים בפרקליטות, שי ניצן הוא המועמד המועדף על היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, לתפקיד פרקליט המדינה במקום משה לדור
בפרקליטות משוכנעים כי היועץ המשפטי לממשלה כבר החליט שניצן, שמכהן היום כמשנה של וינשטיין, ימונה לתפקיד ומדובר במכרז תפור. על פי הגורמים וינשטיין יפעל לכך שחברי הוועדה למינוי פרקליט המדינה יבחרו בניצן, למרות הצהרותיו של היועמ"ש בשורה ארוכה של פורומים.
אתמול פנה הפורום המשפטי לארץ ישראל לשרת המשפטים ציפי לבני וליועמ"ש וינשטיין, בבקשה שוועדת האיתור לא תמנה את המועמדים לתפקיד, אלא תמליץ על מתמודדים שיובאו לאישור הממשלה. לטענת הפורום, ישנו ניגוד עניינים בין וינשטיין לעו"ד למברגר, מאחר והאחרון היה מעורב בעסקת הטיעון עם אשתו של היועמ"ש - אביבה וינשטיין - בנוגע להעסקת עובד זר.