במשך תקופה ארוכה הוא היה אחראי על אכיפת חוקי התנועה והטיפול הראשוני בזירות תאונה בגזרת הכרמל, אך לאחר חקירה סמויה שהתקיימה במחלקה לחקירות שוטרים, רפ"ק רוני משיח, מפקד יחידת משטרת התנועה הארצית כרמל, הפך לחשוד בשורה של עבירות בהן קבלת שוחד מנהגים עבריינים. כעת, שבועיים לאחר שהוגש נגדו כתב אישום, נחשפות האזנות הסתר שתיעדו את שיחות הטלפון שבהן נרקמה 'מערכת יחסי השוחד הענפה', כפי שכונתה בכתב האישום. במרכז השיחות קולם של שניים - קצין המשטרה משיח ומתווך בשם אבנר דהן. כך זה נשמע:

אבנר דהן: "רוני אתה מודיע להם שלא יעשו לו פסילה בהיעדר?"

רפ"ק רוני משיח: "לא, לא, לא, שלא יבוא היום, החומר אצלי, זה בסדר".

אבנר דהן: "גמרנו, החומר אצלך, זהו.. אז, אולי תעבור אליי (אצלי)?"

רפ"ק רוני משיח: "מה יש היום?"

אבנר דהן: "משהו טוב. תביא איתך את הרישיון".

בשיחה נוספת בין השניים, נשמע המתווך דהן, כשהוא שולח אל קצין המשטרה אדם שביצע עבירות תנועה. דהן מבהיר לרפ"ק משיח שמדובר באדם בעל חשיבות עבורו ורומז לו באשר לדרך הפעולה שלו.

אבנר דהן: "רוני, אמור להגיע אליך איזה בן אדם על מהירות, לשימוע, עכשיו הוא יצא מנתניה".

רפ"ק רוני משיח: "הוא אמור להיות אצלי? הוא נתפס אצלי, על מה?"

אבנר דהן: "כן, על מהירות".

רפ"ק רוני משיח: "כמה? אבנר דהן: איזה 32 (קמ"ש) יותר, כן".

רפ"ק רוני משיח: "חשוב לך?"

אבנר דהן: "כן, הנה".

רפ"ק רוני משיח: "תן לי לבדוק את החומר, אני אגיד לך מה לעשות, בסדר?"

אבנר דהן: "בסדר כפרה".

רפ
רפ"ק משיח בבית המשפט, ארכיון|צילום: חדשות 2

בכתב האישום מפורטת טובות ההנאה והשוחד הכספי שקיבל לכאורה רפ"ק משיח בעבור סגירת התיקים לעברייני התנועה. בין היתר הוא קיבל ריהוט, ביגוד ונעלי ספורט. באחת השיחות נשמע דהן מדבר על כך עם משיח:

אבנר דהן: "הנעליים האלה, עד יום שישי, אם הם לא פה, אני יותר לא מתקרב אליך. כפרה שלי אתה בא אליי, אני אפנק אותך".

אבנר דהן שהיה שותף מרכזי במערכת השוחד לרפ"ק, הוקלט מבטיח למקורביהם של נהגים שנתפסו בעבירות תנועה כי יפטור אותם בלא כלום בתמורה לאלפי שקלים. "אני אעשה לו את זה הכל, בלי בית משפט, בלי כלום בלי קנס. אני אעשה לו את זה שלוש אלף, שלא יקבל פסילה לכל החיים, כן. בלי כלום, הוא לא בא לבית משפט בכלל. כאילו לא תפסו אותו", הוא נשמע אומר באחת השיחות. בשיחה נוספת עם קרוב משפחתו של אדם שעבר עבירת תנועה הוא נשמע כך:

אבנר דהן: "שיבוא אליי, אני אסדר לו הכל היום, אני אעשה לו את זה 2,000 שקל".

אזרח: "איך אתה מסדר לו?"

אבנר דהן: "לוקח אותו למשרד הרישוי, קודם כל מוריד את ההתנייה שימשיך לנהוג, אחרי זה אני מביא אותו למשרד הרישוי, נותן לו רישיון זמני לשנה, חצי שנה שנה. אח"כ אני מוריד לו נקודות שלא יעשה תיאוריה כל שלושה חודשים".

במקרה אחר נזף רפ"ק משיח במתווך המואשם בתיק, לאחר שככל הנראה חשף פרטים ממערכת היחסים "העסקית" בין השניים באוזניי רעייתו:

רפ"ק רוני משיח: "אתה שומע אותי לבד?"

אבנר דהן: "לבד, רק לבד".

רפ"ק רוני משיח: "פעם הבאה לא ליד האישה, גם היא לא צריכה לדעת הכל עליי".

אבנר דהן: "כן, זה גם אתה צודק, אתה יודע, זו טעות שלי, אבל לא חשבתי לרגע..."

רפ"ק רוני משיח: "אתה לימדת אותי את זה, לא?"

אין תמונה
עו"ד ציון שמעון, ארכיון

עורכי דינו של אבנר דהן, יהלי שפרלינג וציון שמעון, מסרו בתגובה: "מרשנו פעל באופן חוקי לחלוטין יחד עם עורך דין לענייני תעבורה באופן צמוד. את השיחות אפשר לפרש בכמה דרכים. אנו מברכים על החלטת בית המשפט לשחררו לחלופת מעצר בביתו. טענותיו יישמעו בבית המשפט".

פרקליטיו של רפ"ק משיח עו"ד חיים יצחקי ועו"ד יהל בן עובד מסרו כי אינם מנהלים את משפטו של מרשם באמצעי התקשורת.

חשד: גנבו כרטיס אשראי מבת 74 (צילום: אור מני / דוברות משטרת ישראל)
"פגע באמון במשטרה", ארכיון|צילום: אור מני / דוברות משטרת ישראל

כתב האישום: "פגיעה קשה באמון הציבור במשטרה"

בחודש שעבר הגישה המחלקה לחקירות שוטרים בפרקליטות המדינה כתב אישום נגד משיח ו-19 נוספים בגין עשרות עבירות שוחד, זיוף מסמכים בנסיבות מחמירות, מרמה והפרת אמונים. על פי כתב האישום, נהג משיח להשיב לנהגים שביצעו עבירות תנועה חמורות את רישיון הנהיגה בתמורה לשוחד כספי ולטובות הנאה.

עו
עו"ד יהלי שפירלינג|צילום: חדשות 2

עוד נכתב כי במקרים מסוימים ערך קצין המשטרה שימוע פיקטיבי לנהגים, במסגרתו אמורים היו להתייצב בפניו לשיחה שלא התקיימה מעולם, שבסופה החליט - כפי שסוכם עמם מראש - שלא לפסול את רישיונם. במקרים אחרים אף השיב את רישיון הנהיגה לנהגים שביצעו עבירה שאינה בגזרת פיקודו, תוך שהוא מוליך שולל עמיתים ביחידת התנועה.

"במעשיו של משיח היה כדי לסכן באופן ממשי את הציבור, בכך שנמנע מלפסול רישיונם של נהגים מסוכנים - שמסוכנותם הוכחה מעצם ביצוע עבירות התנועה החמורות", נכתב בכתב האישום החמור שהוגש נגדו. "אופן התנהלותו כקצין משטרה בכיר היה בכדי לפגוע באופן מהותי באמון הציבור במשטרה ובטוהר המידות של קציניה".