הפרטים החסויים בידיים פרטיות, ארכיון (צילום: חדשות 2)
הפרטים החסויים בידיים פרטיות, ארכיון|צילום: חדשות 2

כתבי אישום הוגשו הבוקר לבית משפט השלום בת"א בפרשת מרשם האוכלוסין שדלף. חשיפת הפרשה הסעירה את המדינה לאחר שהתגלה כי דרך תוכנת מחשב פשוטה ניתן היה להוריד מרשת האינטרנט את פרטיהם האישיים של קרוב לתשעה מיליון ישראלים. רק כעת, עם הגשת כתב האישום, מתגלים מימדי הנזק שיכול היה להיגרם כתוצאה מהמחדל החמור.

על פי כתב האישום, שלום ביליק, איש מחשבים שעבד במשרד הרווחה במסגרת שירותי מיקור חוץ, תפעל את מאגר מרשם האוכלוסין. בשלב מסוים החל ביליק להעתיק לרשותו את נתוני המאגר. לאחר שהופסקה עבודתו, העביר ביליק את המידע הרגיש לאדם נוסף ומשם התחיל החומר החסוי להתגלגל לידיים נוספות וגם לרשת האינטרנט.

ביליק עסק גם בתחזוק מערכות המידע של משרד הרווחה הקשורות לאימוץ. בשל רגישותם הטבעית, מערכות מידע אלה הוחזקו בהפרדה בין המחוזות השונים של משרד הרווחה. במהלך עבודתו על מאגרי הנתונים בנושאי האימוץ, נהג ביליק להעתיק לרשותו ולקחת לביתו את המידע אליו נחשף. כך יצר ביליק בביתו העתק של מאגרי המידע הקשורים לאימוץ.

בין הנתונים שהוחזקו במחשבו האישי של ביליק ולמרבה המזל לא דלפו אף הם לרשת האינטרנט: פרטים אישיים מלאים על ילדים המועמדים לאימוץ, מידע על האם הביולוגית הכולל מספר תעודת זהות, שנת לידה, עיסוק כתובת ומספר טלפון.

כמו כן החזיק ברשותו מידע על אמהות המבקשות למסור את ילדיהן לאימוץ. גם במקרה זה נמסרו פרטיהם המלאים של ההורים הביולוגים כמו גם פירוט סוג הטיפול בבקשת ההורה הכולל פרטים אישים מסגירים על נסיבות הבקשה.

 רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק