מסארווה בבית המשפט (צילום: חדשות 2)
מסארווה בבית המשפט|צילום: חדשות 2

פרקליטות מחוז מרכז הגישה היום לבית המשפט המחוזי בלוד כתב אישום נגד יוסף מסארווה, פקיד בסניף בנק הפועלים בטייבה, שנעצר בתחילת החודש בחשד שגנב יותר מ-5 מיליון שקלים מלקוחות הסניף. מסראווה מואשם בעבירות של גניבה בידי מורשה, קבלת דבר במרמה, זיוף, הלבנת הון, שימוש במרמה, עורמה ותחבולה ועוד. לאחר מעצרו אמרו במשטרה: "הוא הצליח לעבוד על לקוחותיו ששמרו לו אמונים במשך שנים".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

לפני מספר שבועות, ביקורת פנימית שגרתית של הנהלת הבנק העלתה כי בוצעה מעילת ענק בחשבונות הלקוחות בסניף, במשך כמה שנים. במקביל, חשדו מספר עובדים בבנק במסארווה, תושב בקה אל-גרבייה בשנות ה-40 לחייו, שהתנהג באופן "מחשיד", ולאחר ביצוע הבדיקה הבינו בסניף המקומי כי יש קשר בין התנהגותו של הפקיד למעילות שהתגלו בחשבונות של לקוחות רבים.

יצר מצג שווא ללקוחותיו

הנהלת הבנק פנתה מיד למשטרה, שפתחה בחקירה רשמית בניהול מחלק ההונאה במחוז המרכז, שהובילה למעצרו של הפקיד. "מפרטים ראשונים של החקירה עלה שהחשוד הצליח לעבוד על לקוחותיו ששמרו לו אמונים במשך שנים רבות, ויצר בפניהם מצג שווא לגבי המצב של חשבונות הבנק שלהם", אמר רב פקד רן בטאט, מפקד יחידת ההונאה מרכז, לחדשות 2 באינטרנט.

יחידת הביקורת הפנימית של הבנק טוענת כי העובד גנב מהלקוחות סכום העולה על 5 מיליון שקלים במשך שנים. בחקירתו הכחיש הפקיד את המיוחס לו. על פי כתב האישום, נהג מסארווה לתת שירות אישי ובלעדי ללקוחותיו ולבצע את כל הפעולות הבנקאיות אותן ביקשו הלקוחות שיבצע. בפעמים אחדות, הציג מסארווה בפני לקוחותיו דוחות על חשבונותיהם, כאשר לעיתים ביצע פעולות בנקאיות שונות כדי ליצור מצג שווא בהקשר למצבו האמיתי של החשבון.

בעשרות הזדמנויות שונות, במהלך השנים 2005-2010, משך מסארווה סכומי כסף רבים במזומן, בשקלים או במטבע חוץ, מחשבונות בנק של לקוחות, ללא סמכות וללא הרשאה. את הסכומים שמשך מסארווה הוא שלשל לכיסו הפרטי. בחלק מהמקרים חתם הנאשם בכתב ידו על פקודות משיכת המזומנים במט"ח, כשהוא מתחזה ללקוח שמחשבונו נמשכו הכספים.

השיטה: העברת כספים בין חשבונות הלקוחות   

במאות הזדמנויות שונות, העביר מסארווה סכומי כסף מחשבונות בנק של לקוחות, לחשבונות בנק של לקוחות אחרים, על מנת להסוות את משיכות הכספים שביצע בחשבונות השונים ואת יתרות החובה שיצר בחשבונות של אותם לקוחות.

במקרים אחרים, כך בכתב האישום, העביר הפקיד סכומי כסף מחשבונות בנק שקליים של לקוחות או מחשבונות מטבע חוץ, לאחר שביצע המרה לשקלים בחשבונותיהם, לחשבון בנק של סניף להחלפת כספים ביישובו, בקה אל-גרבייה. בפקודות ההעברות הבנקאיות ציין הנאשם כי המוטבים הם הלקוחות השונים, וזאת על מנת להסוות את הקשר שלו לביצוע העברות אלו, ובעוד הוא המוטב בפועל.

מסארווה נהג להגיע לסניף החלפת הכספים בבקה אל-גרבייה, לאחר המרת הכספים למטבע חוץ, ולאסוף את הכסף במעטפות. הנאשם הציג מצג שווא בפני עובדי הסניף, לפיו הכסף מועבר ללקוחות, להם הוא נותן "שירות אישי", בעוד שבפועל נטל את הכספים לכיסו.