טל עוזר, המורה מאשקלון שפוטרה מרשת אורט, אחרי שהוצגה בקדימון לתכנית טלויזיה כ"מלכת סאדו-מאזו", נחשפת היום (ב') לראשונה בפניה ומגוללת את סיפורה בשיחה עם חדשות 2 Online. "חרב עליי עולמי", סיפרה טל. "פוטרתי באלימות, נזרקתי לרחוב עם שלושה ילדים ללא משכורת ואחר כך הגיעו עוד שמועות; אנשים השליכו את הפנטזיות שלהם עליי". מחר ייפתח המשפט.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
טל, אם חד הורית, החליטה לצד הקריירה שניהלה כמורה לפתוח סטודיו לאירובי וריקוד, מה שהביא אותה גם אל ההצעה להשתתף בתכנית "סינגלס", ששודרה בחברת הכבלים "הוט". "הוצע לי להשתתף בתכנית הומוריסטית למבוגרים", שחזרה את ההחלטה להשתתף בתכנית. "בשנים האחרונות התפתחתי בתחום של ריקוד ומשחק, וזו נראתה לי מקפצה נחמדה להמשיך ולהתפתח".
המורה מאשקלון מדגישה כי השתתפה בתכנית כשחקנית - מעשה ששילמה עליו במשרתה. "חרב עליי עולמי. רשת אורט החליטה שהמשחק ששיחקתי, התערבה לי בחיים הפרטיים, זה היה משחק".
בפרק המדובר החליטה ההפקה להפגיש את הזוג במועדון סאדו בתל אביב, שם הוצגה המורה כעובדת לכאורה כמארחת. מספר ימים לאחר שידור הפרומו לתוכנית היא זומנה לשימוע בבית הספר ולאחר פוטרה מעבודתה. "עברנו תקופה מאוד קשה", סיפרה בריאיון, "אני לא יודעת כמה ילדים גיבורים כמו הילדים שלי היו שורדים את התקופה הזאת. אני פועלת שהצדק ייצא לאור בכל דרך אפשרית".
"לא היה עירום, ראו בני זוג נהנים במועדון"
טל בעיקר לא מבינה על מה המהומה. "בסרטון לא היה כלום. לא היה שם עירום, מלבד זה שזו היתה הצגה, ראו שם דברים שפשוט קצת שונים ממה שמקובל. במקום בני זוג שמחזרים האחד אחרי השני ונהנים, למשל בחוף הים, אז ראו אותם נהנים וקצת עושים משהו אחר במועדון של BDSM (סאדו-מאזו)".
המורה טוענת כי חוסר הקבלה של התכנית ע"י אנשי אורט מעידה על בעיה בחינוך. "זו הדוגמה שהם נותנים לילדים ישראל? זה מאוד צרם לי שהם לא מקבלים את השונה. מלבד זה ראו שם ריקוד על עמוד, רוקדים את זה בכל הארץ ובכל העולם, זה ספורט מדהים, זה גם זיעזע אותם".
אשת החינוך החליטה להגיש תביעת נזיקין נגד רשת אורט על סך 345 אלף שקלים, שתידון מחר לראשונה בבית הדין לעבודה בתל אביב. "הנתבעת ובעיקר עובדי בית הספר באשקלון סונוורו מהאירוע התקשורתי שליווה את פיטוריה, דאגו ליצור תגובות בפני כל מיקרופון ובפועל הפכו את האירוע לאירוע תקשורתי מדרגה ראשונה", נכתב בכתב התביעה נגד אורט.
טל טוענת עוד בתביעה כי אחרי שידור הפרומו נקראה לשיחה עם סגנית מנהלת בית הספר והושעתה. "בשיחה היא לא אישרה לסגנית כי היא הדמות והוסיפה ואמרה כי מדובר בתוכנית בידורית וכי הדמות פעלה בתוכנית כשחקנית בהתאם לבימוי ולתסריט קודם", צויין בכתב התביעה. לדברי התובעת, עד היום נמנעה להתראיין לאמצעי התקשורת כדי לא "לצנן את הרוחות ולמנוע את התגלגלות הסיפור".
"ניתן למעסיק לשלוט בנו?"
עורך דינה של המורה, יובל חרש ציין בשיחה עם חדשות 2 Online כי מדובר בתיק בעל חשיבות ציבורית ומשפטית. "התיק עוסק בהליך פיטורים לא תקין, לאחר שמעסיק חדר בעצם לשעות הפרטיות של טל, שאב משם כרצונו חומר ועשה בו שימוש לא נכון בפרשנות לא נכונה - שהובילה לתוצאה עגומה, שבה פיטרו אותה כלאחר יד".
לדבריו, מדובר בפסיקה עקרונית. "האם לאחר שעות הפעילות אנו כחברה מעוניינים לתת למעסיק לשלוט בנו?", תתה עורך הדין, "אדם יושב בביתו, הולך ויוצא למועדונים, יבוא מעסיק מחר ויגיד: 'זה לא מוסרי, לך הביתה'. באיזו זכות אתה מפטר מישהו על משהו שהוא עושה בזמנו החופשי?"
מרשת אורט נמסר בתגובה: "נגיב בערכאות המקובלות".
לפניות לכתב: AzriA@Ch2news.tv