בית דין רבני במחוז הצפון הוציא נגד משלושת ראשי ש"ס, אריה דרעי, החלטה לפיה הוא אינו יכול להתמנות לשר בממשלה החדשה. דרעי לא לקח חלק בדיון וסירב להגיב לו. הסיבה: תמיכת ש"ס באישור הסכם אוסלו א' בממשלת רבין השנייה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בשנת 1993 ש"ס הייתה לשון המאזניים של ממשלת רבין: העבודה ומרצ הגיעו ביחד ל-56 מנדטים, וששת המנדטים שקיבלה ש"ס בבחירות 1992 הבטיחו לרבין 'רוב יהודי' בהצבעות הכנסת. עם קבלת הסכם אוסלו, בספטמבר 1993, נמנע אריה דרעי בהצבעה על אישור ההסכם בממשלה, ולאחר מכן פרשה סיעתו מהקואליציה, שמכאן והלאה נשענה על קולות הח"כים הערבים בהצבעות בכנסת, והחל מתחילת 1995 על חברי סיעת 'ייעוד' שהתפצלה מ"צומת".
שתי נשים עתרו לבית הדין בטענה שיש להעמיד לדין את אריה דרעי על חלקו באישור הסכם אוסלו. אריה דרעי, מראשי ש"ס, לא לקח חלק בדיון וטען כי רק מועצת חכמי התורה - בראשות מנהיג ש"ס הרב עובדיה יוסף - יכולה לדון בעניינו. אכן, ההימנעות של דרעי בהצבעה בשנת 1993 הייתה בהוראת הרב עובדיה יוסף.
בית הדין כתב כי הוא נעתד לספק סעד זמני, ומצווה על דרעי שלא להתמנות לתפקיד שר בממשלה החדשה שמוקמת בימים אלה, עד לדיון בינו לבין התובעות. דרעי כאמור, לא לקח חלק בדיון.