תביעה יוצאת דופן נידונה לאחרונה בבית המשפט לענייני משפחה במחוז ת"א: אדם שילם במשך 18 שנה מזונות למרות שלא היה אביו של הילד, זאת בעקבות טעות של בית החולים בילינסון בבדיקת אבהות. במהלך השנים נקלע האיש לחובות ואף הוצאו נגדו צווי עיקול ומאסר.
לפני 18 שנה קבעה בדיקה שבוצעה בבית החולים בילינסון בפתח תקווה כי התובע הוא אביו הביולוגי של תינוק שנולד ליצאנית, על אף התעקשותו של האב שמעולם לא קיים יחסי מין עם האישה. בבית המשפט טען התובע כי התחזה לבן זוגה של היצאנית במהלך הבדיקה בבית החולים, לבקשתה, כדי שתהיה זכאית לקבל קצבה מהביטוח הלאומי.
התובע טוען שתוצאות הבדיקה של בית החולים עוותו, עקב רומן של האם עם אחד הרופאים בבית החולים. כשביקש לקיים בדיקת אבהות נוספת, הבטיחה לו האם, לטענתו, כי תבטל את תביעת המזונות שהגישה נגדו וכי אין עוד צורך בבדיקה.
חובות של מאות אלפי שקלים
אבל למרות התחייבותה, דרישתה של האם לדמי מזונות נותרה בעינה. בשנת 96' פתחה הנתבעת תיק הוצאה לפועל נגד התובע. האיש, שבמשך מספר שנים לא ידע שהוא ממשיך להיות חייב בדמי מזונות, נקלע לחוב עצום - מעל 300 אלף שקלים בשנת 2010.
התפנית הדרמטית בתיק התרחשה בשנת 2010, אז שלח בית המשפט את התובע לבדיקת רקמות, שנועדה לקבוע אם הוא אכן האב הביולוגי של הילד. בדיקה זו ובדיקה נוספת שנערכה לאחר שנה קבעו חד משמעית - התובע, שהיה חייב בדמי מזונות במשך 18 שנה, אינו אביו הביולוגי של הילד.
בעקבות תוצאות הבדיקות הורה בית המשפט לבטל את אבהותו של התובע, על כל המשתמע מכך: סגירת כל הליכי ההוצאה לפועל שנפתחו נגדו בגין דמי מזונות שלא שילם.
בניגוד לנהוג בתיקים הנידונים בבית המשפט לענייני משפחה, התיר השופט לפרסם את פסק הדין כדי שההורים יוכלו להגיש תביעת נזיקין נגד בית החולים בילינסון. "נוהגים לומר שמי שאינו עושה גם אינו טועה. אולם יש טעויות שתוצאותיהן קשות יותר מטעויות אחרות", כתב השופט ארז שני.