בית משפט השלום בירושלים זיכה היום את מנהיג הפלג הצפוני של התנועה האיסלאמית, השיח' ראאד סלאח, מהאשמת התפרעות בהתקהלות אסורה במזרח ירושלים, במהלכה קרא דברי הסתה נגד ישראל בחודש מרץ בשנת 2007. 

החלטת בית המשפט היום מבוססת על כך שלא הוכחה תשתית ראייתית. כמו כן קבע בית המשפט כי קיימות סתירות בין עדויות השוטרים במשפט לבין סרט המתעד את האירוע.

בכתב האישום שהוגש נגדו נטען כי סלאח הניף את הדגל הסורי בשער המוגרבים בירושלים, והתעמת עם כוחות הביטחון במקום. באותו אירוע, לפני כשלוש שנים, טען השיח' סלאח שישראל מנסה לחפור תחת הר-הבית כדי למוטט את מסגד אל-אקצה, ויחד עם דרוזים שהגיעו מרמת הגולן הוא התעמת עם כוחות הביטחון במקום.

בחודש ינואר גזר בית משפט השלום בירושלים תשעה חודשי מאסר בפועל על השיח' ראאד סלאח, בגין תקיפת שוטרים אחרת בשער האשפתות בירושלים. על רקע ביצוע עבודות שיפוץ סמוך להר הבית, החלו מתקהלים לנהוג באופן שהפר את השלום, התעמתו עם שוטרים בנסותם להיכנס לשטח העבודות, גידפו, צעקו ודחפו את שוטרים. למקום הגיעו כ-30 איש שהשתתפו בהתפרעות ובראשם סלאח שצעק כי יש להפסיק את העבודות וגידף את השוטרים.

כמו כן נדון סלאח לחצי שנה מאסר על תנאי והוא חויב לשלם פיצוי כספי לשוטר בסכום של 7,500 שקלים, אולם עורכי דינו ערערו על ההחלטה ולכן הוא טרם החל לרצות את העונש בתיק זה.

האישום: קילל את השוטרים

ראאד סלאח (צילום: יוסי זילברמן)
קיימות סתירות בעדויות במשפט|צילום: יוסי זילברמן

בתגובה להתפרעות, התייצבו השוטרים בשורה לאורך הכביש והמדרכה על מנת למנוע מעבר המתפרעים לכיוון שער האשפות והתקדמו בשורה במטרה להדוף את המתפרעים לכיוון סילואן. משהחל אחד המתפרעים לקלל ולגדף, הורה מפקד הכוח יוסי פריינטה לעכבו, אך בשלב זה הורה סלאח לשאר המתפרעים לשבת על הכביש ולסרב להתפנות, ואף הוא עצמו התיישב על הכביש.

סלאח, יחד עם ארבעה ערבים ישראלים נוספים, הואשם שהתפרע וירק בפניו של שוטר מג"ב שהוצב במקום. בנוסף אמר סלאח לשוטר, כך נטען: "אתם גזענים ורוצחים, אין לכם כבוד".

השופט הסביר כי "מעשיו של הנאשם אינם פוגעים בכבודו של השוטר לבדו, אלא מביעים שנאה ובוז ללובשי המדים המייצגים את שלטון החוק במדינת ישראל". עורכי דינו של סאלח ביקשו עיכוב לביצוע גזר הדין. על פי החלטת השופט, גזר הדין ייכנס לפועל בעוד 45 יום, ועד אז יוכלו פרקליטיו של סלאח לערער על ההחלטה.

בתום הדיון אמר סלאח בתגובה: "אנחנו דוחים את החלטת בית המשפט. בית המשפט לא מפחיד אותנו. נמשיך לפעול להסרת הכיבוש ממסגד אל אקצא".

בחודש דצמבר בשנת 2009 נעצר סלאח בחשד להסתה והמרדה, אחרי שורה של הצהרות מתלהמות: החל מהעצרת באום אל-פחם וכלה בנאומים שנשא מדי יום בירושלים, בהם לא בחל השייח' בדבריו. "אנחנו מבהירים לממסד הישראלי", אמר אז סלאח, "שאם הוא יאלץ אותנו לבחור בין הכלא לבין ויתור על זכויותינו במסגד אלאקצא , אנחנו נגיד ללא היסוס: ברוכים הבאים לבתי הכלא".

לעדכונים שוטפים מסביב לשעון: ערוץ החדשות 

רוצים לקבל עוד עדכונים חמים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק