תיק רצח תאיר ראדה ייפתח מחדש? דורון בלדינגר, מומחה לווידאו וסאונד שהיה עד הגנה במשפט נגד רומן זדורוב וד"ר חיים סדובסקי, אשר היה מעורב בהגנה, הגישו היום עתירה לבג"ץ בדרישה לחקור ראיות נוספות בתיק אשר מראות לכאורה שישנם עוד מעורבים, לכאורה, ברצח שזעזע את המדינה.

העתירה הוגשה באמצעות עורכי הדין ורד כהן ורענן בר-און, אשר קיבלו עליהם את הטיפול בתיק בהתנדבות. "אנו, כחברה וכשיטה משפטית, חבים לילדה שנרצחה את בירור האמת", הם אמרו היום והדגישו כי מטרת העתירה "אינה להביא לזיכויו של רומן זדורוב, אלא להביא לתפיסת עבריינים לכאורה, אשר החקירה נגדם לא בוצעה או לא מוצתה כלל, ולהביא למעצרם".

עורכי הדין תולים את האשם לא בבית המשפט - אלא במשטרה. "בית המשפט המחוזי בנצרת, אשר הרשיע את רומן זדורוב בביצוע רצח הילדה - קבע מפורשות בפסק דינו, כי אינו יכול לשפוט, אלא בראיות שהובאו בפניו, וכי לא יכול היה להכריע אלא במה שהונח בפניו וקשור לרומן זדורוב עצמו. יש בנמצא ראיות מזירת הרצח, המלמדות על מעורבות בני נוער ברצח , ולמרות זאת נמנעה המשטרה לחקור ראיות", נכתב בעתירה.

"ראיות אשר אינן מתאימות לאף שחשוד שנבדק ע"י המשטרה"

רומן זדורוב. הורשע ברצח (צילום: חדשות 2)
רומן זדורוב. הורשע ברצח|צילום: חדשות 2

בעתירה נטען כאמור כי ישנן ראיות שנמצאו בזירת הרצח, אותו תא שירותים בבית הספר "נופי גולן" בקצרין, ומצביעות לכאורה על עוד מעורבים ברצח. בין היתר מפורט בעתירה כי הדקירות בגופה של ראדה מעידות על שני רוצחים - ולא על אחד.

עוד נטען, כי אותרו טביעות אצבעות בדם שאינן מתאימות לזדורוב ושאותן המשטרה לא בדקה, כמו גם דנ"א זר שלא שייך לזדורוב - ולא לתאיר ראדה ז"ל. בעתירה מפרטים עוד לגבי טביעות נעליים זרות, טבולות בדם, אשר לא נעשה כל ניסיון לזהותן. העותרים טוענים כי קיימת טביעת נעל במידה 36-37, המצביעה על מעורבות בני נוער ברצח.

בנוסף מובאות ראיות לכאורה, לפיהן בידי המשטרה מצויות עשרות שערות ארוכות, אשר נמצאו בזירת הרצח וגם בכף ידה של ראדה - והן אינן שייכות לה או לזדורוב.

"התלמידים העידו נגד נער ונערה"

לטענת העותרים, בידי המשטרה היו שמות של נער ונערה שהיו חשודים במעורבות לכאורה ברצח, אך אף אחד מהם לא נחקר באזהרה ולא נלקחו מהם טביעות אצבעות, דנ"א, שערות וטביעות נעליים.

אין תמונה
עורכי הדין בראון וכהן

עוד ראיות לכאורה שמפורטות בעתירה, הן שבידי המשטרה מצויות הודעות, לפיהן ביום הרצח נראתה תאיר ז"ל מדוכדכת ביותר, ואף הביעה, "באופן מפורש וגלוי, את חששה מפני המוות". כך, כשעה לפני שנרצחה, אמרה למורה שלה כי היא "פוחדת מהמוות". ראיות נוספות, לפי העתירה, הצביעו על כך שראדה הגיעה לתא השירותים כדי לפגוש אדם המוכר לה.

בעתירה נטען גם שעדויות שונות לימדו על סכסוך ממושך בין ראדה לבין נערה אחרת, "ששמה ידוע". לטענת העותרים, היא שיקרה בעדותה במשטרה לגבי קשריה עם תאיר ז"ל.