הטריק של הרב: למה הבשר יותר יקר? (צילום: רויטרס)
הטעו צרכנים - ונקנסו. אילוסטרציה|צילום: רויטרס

קנס כבד לבעלי אטליז שהטעו צרכני בשר: בית המשפט המחוזי בירושלים קבע במסגרת הסכם פשרה, כי בעל אטליז פרטי שהציב שלט "כשר", למרות שמכר בשר שאינו כשר, ישלם פיצויים על סך 325 אלף שקלים בגין הטעיית לקוחותיו.

בעלי האטליז שפועל בשכונת ניות בירושלים הציגו ומכרו מוצרי בשר כמוצרים כשרים, הנמצאים בפיקוח הרבנות הראשית לישראל, כשלמעשה למוצרים לא הייתה כלל תעודת כשרות. עם התגלה הדבר, הגיש עו"ד שלמה גנצי יחד עם אדם נוסף, תביעה ייצוגית נגד בעלי האטליז.

התביעה הוגשה בשם הצרכנים שרכשו את המוצרים הלא כשרים, או כאלו שאכלו בשר שנרכש באטליז בשבע השנים שקדמו להגשת התביעה, כולל הצרכנים שאינם שומרים כשרות. עו"ד אסף פוזנר, פרקליטם של התובעים, הסביר לחדשות 2 באינטרנט כי התביעה נעשתה בשם כלל הצרכנים של האטליז, משום שגם הלקוחות שאינם שומרים כשרות, הוטעו בכך שיש על הבשר פיקוח וטרינרי.

"למרות שהתיק הוא בעיקרו על נושא הכשרות, הוא למעשה מתייחס לכלל נושא הצרכנות", אמר פוזנר. "אם מישהו רוצה לקנות מזון אורגני למשל, אנו לא יכולים להסכים שימכרו לו מוצרים המכילים כימיקלים ללא ידעתו ואז יטענו שזה לא נורא".

הפיצויים יתחלקו בין 3 עמותות

בית המשפט המחוזי בירושלים אישר ביום ראשון שעבר את הסכם הפשרה בין התביעה הייצוגית לבעלי האטליז, על-פיו ישלמו בעלי אטליז 225 אלף שקל שיחולקו באופן שווה בין שלוש עמותות רשומות.

הכסף יחולק בין שתי עמותות דתיות בסביבה בה פועל האטליז, ובין האגודה למען המלחמה בסרטן, עמותה המייצגת את כלל האוכלוסייה. בנוסף, ישלמו הנתבעים עשרת אלפים שקלים לכל אחד מן התובעים ושכר טרחה על סך 50 אלף שקלים למשרד עורכי הדין שייצג אותם.

עו"ד אסף פוזנר, שותף במשרד כהן וילצ'יק קמחי בירושלים, אמר כי פסק הדין הוא מתן גושפנקה לתעודת הכשרות. "השיניים של נותני הכשרות מוגבלים בשל קנסות מצחיקים. בגלל שמדובר בכשרות ממלכתית, היכולת של נותני הכשרות לשלול כשרות באופן תמידי היא מוגבלת, אמר פוזנר, "ברגע שהוספנו את השיניים של התביעה הייצוגית, בעל איטליז שמוכר בשר לא כשר במסווה של בשר כשר יידע שיהיה עליו לשלם קנס של מאות אלפי שקלים ועל כן הוא ייזהר". 

רוצים לקבל עוד עדכונים שוטפים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק