פרשת הרצח של הנערה תאיר ראדה ז"ל ממשיכה לעורר מחלוקת ציבורית סביב זהות הרוצח והשאלה האם רומן זדורוב שהורשע ברצח ראדה, אכן אשם. פרקליטיה של א"ק, אליה נחשף הציבור בסדרה הדוקומנטרית על הפרשה "צל של אמת" בה נטען כי ייתכן שהייתה מעורבת ברצח, הגישו בשמה לפרקליטות מכתב ובו בקשה - לבדוק שוב את תוצאות הדי.אן.איי מזירת הרצח.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
במכתב שהוגש על ידי עורכי הדין דניאל חקלאי ותומר שוורץ ביקשה א"ק מפרקליטות מחוז צפון ומהמשטרה שייקחו את הדי.אן.איי שמסרה בעבר ויצליבו אותו עם כל דגימות הדי.אן.איי שנמצאו בתא השירותים בו נרצחה ראדה. הסיבה לבקשה היא רצונה של א"ק לנקות את שמה אחת ולתמיד, לשלול את הרעיון שהייתה בזירת הרצח ולהפסיק את חרושת השמועות סביבה.
יש לציין כי בעבר נבדק הדי.אן.איי של א"ק שהוצלב עם ממצאים מזירת הרצח, אך לטענת פרקליטיה הבדיקה הייתה חלקית בלבד. גורמים בפרקליטות מסרו בתגובה כי הזירה נבדקה והחשד שא"ק הייתה שם נשלל. בסדרה "צל של אמת" נחשף הציבור לסיפורה של א"ק, שבן זוגה לשעבר העיד כי התוודתה בפניו על כך שרצחה את ראדה. עם זאת, הפרקליטות פסלה את עדותו.
"הרשעת זדורוב לא נותנת לי מנוח"
אתמול (ראשון) התבטא שופט העליון יורם דנציגר באופן נדיר וסיפר על המניעים שגרמו לו לזכות בזמנו את זדורוב מרצח דעת המיעוט בפסיקה לאור הספק שהתעורר בו. "זה לא אומר שבוודאות זדורוב לא היה אשם, אבל זה נופל בקטגוריה של דבר מה חסר", אמר השופט באירוע של לשכת עורכי הדין. בדבריו התייחס לנקודות התורפה בממצאי החקירה כמו העובדה שחוות הדעת הפתולוגית קבעה שהרצח בוצע בסכין משונן וזדורוב הודה שביצע את הרצח עם סכין יפנית.
"האם זה אומר שזדורוב לא יכול היה להיות הרוצח? לא. זה לא אומר שאי אפשר שהוא יהיה הרוצח. ברור שהרצח בוצע באמצעות סכין יפנית עם להב משונן. אבל זה מטריד, כי יכול להיות שיש עוד סכין שלא נמצאה, יכול להיות שיש עוד אדם שלא נמצא. זה הדבר, זה מעורר תהייה שלי לא נתנה לישון בשקט", הוסיף דנציגר.
שופט העליון הבהיר עם זאת שהוא לא חושב שזדורוב זכאי: "רק לציין שבסוף פסק הדין שלי אמרתי שמבחינתי זה לא שאני משוכנע שאני לא עשה את זה. אני לא הייתי במקום הזה. אני אמרתי שזה זיכוי שהוא כפסע מהרשעה משום שזדורוב הוא שקרן".