הסדר טיעון מקל לנאשמים ברצח ברמלה: בוסיינה אבו גאנם, אם ל-6, נרצחה לפני כשנתיים, האישה ה-11 ממשפחתה שנרצחת. במעשה הואשמו שבעה, ביניהם בעלה, הגרוש שלה, אחיה למחצה ובני משפחה נוספים. אך כעת התיק הזה עומד בפני קריסה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
מדובר בתיק הדגל של המשטרה בכל מה שאמור במלחמה ברצח הנשים בחברה הערבית: המשטרה והפרקליטות סברו שהצליחו לשבור את קשר השתיקה. יש למשטרה שתי עדות קטינות, שנמצאות כבר שנתיים במעון חסוי כדי שיגיעו להעיד.
שבעה נאשמים היו בתיק הזה. מחר התיק הזה יגיע לבית המשפט המחוזי, שם תודיע הפרקליטות על הסדרי הטיעון. האישומים ברצח יוחלפו, לא בהריגה, אלא בסעיף מקל של עבירות נשק שונות.
מפרקליטות מחוז מרכז נמסר בתגובה: "הפרקליטות ומשטרת ישראל השקיעו, ועודן משקיעות, משאבים עצומים בתיק זה וטיפלו בו ברגישות רבה. ההסדר טרם הוצג בפני בית המשפט ולכן לא נוכל להתייחס לפרטיו. נימוקיו יפורטו במלואם בפני בית המשפט".
אבו-גאנם נורתה למוות בחודש אוקטובר 2014, בעת שישבה ברכבה ברחוב האשל ברמלה. בערב המקרה היא הגיעה אל רכבה, כשלפתע הופיע רכב ובו ארבע דמויות. אחד החשודים ירה בה בפלג גופה העליון מספר כדורים ופצע אותה אנושות. מאוחר יותר נקבע מותה של אבו-גאנם בבית החולים אסף הרופא.
במהלך החקירה נעצרו מספר חשודים במעורבות ברצח, בהם בעלה של המנוחה, ניאז אבו-ראזק (35) בעלה לשעבר, סלאח אבו-גאנם (35) ואחיו איסמעיל (29). צוות החקירה חשף כי המניעים לרצח היו ביקורת על התנהלותה של אבו-גאנם, בנושאים הקשורים בצנעת הפרט וכן הסדרי הראייה עם בעלה לשעבר, בנוגע לילדם המשותף.
במהלך החקירה המסועפת, נעשו ניסיונות רבים מקרב בני משפחה שונים לשבש את החקירה, להשפיע על עדים, ליצור קשר עם צוות החקירה ואף לייצר גרסאות אליבי שקריות. בבית משפט טענו החשודים שבמשטרה תופרים להם תיק וכי הם חפים מפשע.