ההחלטה על הרס בתי המחבלים נדחית שוב: שופטי בג"ץ המשיכו לדון גם היום (חמישי) בעתירה שהגישו משפחות מחבלים נגד ההחלטה להרוס את בתיהם. במהלך הדיון מתחו השופטים מרים נאור, חנן מלצר ונועם סולברג ביקורת על התנהלות המדינה ודרשו ממנה להציג מסמכים נוספים.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בהחלטתם התייחסו השופטים לבקשת המדינה להאיץ את הליך אישור הריסת הבתים וטענו כי מאז 2013 אישרו מספר פעמים להרוס בתי מחבלים, אך המדינה לבסוף לא ביצעה זאת. כעת דורשים השופטים מהמדינה לצרף פירוט של כל צווי ההריסה שאושרו על ידי בית המשפט אך לא בוצעו בפועל סמוך לאחר מתן פסקי הדין.
על פי ההחלטה, על המדינה להגיש את הפירוט עד יום שני הבא. הפירוט יכלול את מועדי פסקי הדין של בג"ץ, את מועדי הביצוע בפועל של צווי ההריסה ואת הסיבות לעיכוב בעיתוי ביצוע הצווים.
בתוך כך נרשם במהלך הדיון היום עימות יוצא דופן בין נשיאת בית המשפט העליון, השופטת מרים נאור, לבין דבורה, אמו של דני גונן ז"ל. גונן הטיחה בבית המשפט "הנרצחים הפכו לשקופים, הפכתם את הקורבנות לאשמים". השופטת נאור קטעה את דבריה וטענה כי אינה יכולה לנצל את הזכות שניתנה לה לדבר בפני בית המשפט כדי להטיח האשמות בשופטים. "יש גבול גם למה שאם שכולה יכולה לומר", אמרה נאור.
"בג"ץ שם עצמו בצד של האויב"
לפני שבוע נתן בג"ץ צו ארעי שעצר את הריסת בתי המחבלים שרצחו את איתם ונעמה הנקין, דני גונן ומלאכי רוזנפלד ז"ל. ראש הממשלה נתניהו מתח אז ביקורת מרומזת על ההחלטה ואמר: "הבעיה שלנו היא הניתוק בין המעשה (הרצח) לבין התוצאה של המעשה (הרס הבתים). לכן, אנחנו בפירוש מבקשים לצמצם את הזמן ואני גם מקווה שבג"ץ יחליט במהירות האפשרית את מה שהוא יחליט, ועדיף שיחליט מהר ולא יחליט לאט. אם הם מחליטים להרוס, ובדרך כלל הם מחליטים כך, עדיף לעשות את זה בצמידות למעשה ותוך ימים ספורים ולא תוך שבועות או חודשים".
בעקבות החלטת בג"ץ כתב חבר הכנסת מוטי יוגב (הבית היהודי) כי שופט העליון עוזי פוגלמן שם את עצמו בצד של האויב. על זכויות רוצחים הוא מגן, ובכך מונע ענישה מרתיעה ומסכן חיים". דבריו של יוגב הובילו לגל של גינויים וגם יושב ראש הבית היהודי, השר נפתלי בנט נחלץ להגנתם של שופטי בג"ץ.
במהלך חריג שיגר מנהל בתי המשפט, השופט מיכאל שפיצר, מכתב חריף ליו"ר הכנסת יולי אדלשטיין וטען כי אמירתו של יוגב "קיצונית ומסיתה". גם היועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין יצא נגד ההתבטאות ואמר כי "סימון מערכת המשפט כאויבת העם היא נקודת שפל".