אתמול (שלישי) התקיים שלב הטיעונים לעונש במשפטו של יצחק גבאי, הנאשם השלישי בהצתת בית הספר הדו לשוני בירושלים. על רקע הטיעונים, הסב שופט בית המשפט המחוזי בירושלים, צבי סגל, את תשומת לבה של הפרקליטות לפערי ענישה בין עבירות דומות. השופט דרש מהפרקליטות הסבר מדוע העונש שהמדינה מבקשת להטיל על הנאשם כפול מהעונש שהפרקליטות ביקשה בעניינו של ערבי שהואשם בהצתת בית כנסת על רקע לאומני.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
לפני כחודשיים נגזר דינם של שני נאשמים אחרים בפרשת הצתת בית הספר הדו לשוני והם נשלחו ל-24 ו- 30 חודשי מאסר. הפרקליטות ביקשה לגזור גם בעניינו של יצחק גבאי עונש חמור ונציגת הפרקליטות עו"ד נעה עזרא טענה כי מדובר במקרה חמור מאוד וברצון לפגוע ביחסים בין יהודים לערבים, וביקשה מבית המשפט להטיל עליו בין ארבע לשבע שנות מאסר וחצי.
עורך דינו של גבאי, עו"ד איתמר בן גביר, הגיש לבית המשפט פסיקה לפיה גם במקרים חמורים יותר ביקשה הפרקליטות לגזור עונשים קלים יותר. בן גביר הציג גזר דין שניתן לאחרונה, לפיו ביקשה הפרקליטות לקבוע מתחם של בין שנתיים לארבע שנות מאסר בגין הצתת בית כנסת.
"מגזרי דין רבים שהגשתי לבית המשפט עולה אפליה ברורה בין הנאשמים בדו לשוני לבין מציתי בתי כנסת, מציתי תחנת משטרה וזורקי בקבוקי תבערה נגד יהודים על רקע לאומני", אמר עו"ד בן גביר. "לא ייתכן שהפרקליטות תנהיג מדיניות של חוסר שוויון".
מפרקליטות מחוז ירושלים נמסר בתגובה: "עמדת הפרקליטות, כפי שנטען בבית המשפט, היא כי יש להבחין בין אירוע בודד של השלכת בקבוק תבערה לעבר מבנה וגרימת נזק קל יחסית לחלון ולקיר לבין אירוע מתוכנן שכלל כניסה לבית ספר והצתתו מבפנים, תוך גרימת נזק עצום למבנה. הפרקליטות תמשיך לפעול למיצוי הדין עם מבצעי עבירות על רקע אידיאולוגי או לאומני, בין אם מדובר בהצתת בית כנסת או בית ספר, בהתאם לנסיבות ביצוע העבירה".