תושב גבעתיים בשנות ה-30 לחייו, נשוי ואב לשני ילדים, גילה בוקר אחד שמשכורתו עוקלה. בירור קצר אצל מעבידו העלה כי יש לו חוב בהוצאה לפועל בסך 260 אלף שקל. כשערך בדיקה מעמיקה יותר הבין כי החוב הכבד הוא תוצאה של תביעה מזונות שהגישה אשתו, לטענתו, מאחורי גבו - כל זאת בזמן שהם עדיין גרים יחד ומגדלים את ילדיהם. וכך מצא עצמו האיש, טכנאי ללא כל עבר פלילי, חסר כל.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
הסיפור המוזר החל כשביולי 2008 פסקה השופטת עליסה מילר, מבית המשפט לענייני משפחה ברמת גן, לטובתה של אשתו בתביעת המזונות שהגישה, אחרי דיונים ארוכים - שעל קיומם כלל לא ידע הבעל לטענתו ולא יכול היה להגיב. השופטת קבעה כי עליו לשלם סכום חודשי של 14 אלף שקל, לאחר שהאישה טענה בבית המשפט כי בני הזוג נפרדו ובעלה מסרב להתייצב לדיונים.
במשך כארבע וחצי שנים בחרה האישה שלא להפעיל את פסק הדין ולדרוש את הכסף שפסק לה בית המשפט ורק בפברואר 2013, כשהזוג באמת נפרד, היא החליטה לדרוש את שמגיע לה על פי הפסיקה.
נאלץ לישון ברכבו
תוך זמן קצר, גילה הבעל שמשכורתו עוקלה וכי הוא חייב 260 אלף שקל עבור התקופה שבמהלכה לא שילם את תשלומי המזונות, שעליהם כלל לא ידע. לאחר הפרידה, נאלץ האיש לישון במשך ימים ברכבו ולאחר מכן חזר לגור אצל הוריו כי כל חשבונותיו הוקפאו.
הבעל יצא למאבק משפטי שנמשך כשנה - עד שאתמול החליט השופט נפתלי שילה, סגן נשיא לענייני משפחה בבית משפט השלום בתל אביב לבטל את פסק הדין שניתן ב-2008.
השופט מחק את חובו של הבעל, הורה לבטל את דמי המזונות לאישה ולהפחית את דמי המזונות לילדים לסכום של 2,800 שקל -
כמחצית מהסכום שנקבע בעבר.
"לא להתייאש ולבדוק דרישת חוב מופרכת"
האישה טענה לאורך המשפט כי בעלה קיבל את הזימונים לדיונים שהתקיימו בעבר, אך סירב לחתום עליהם. השופט שילה לא קיבל את טענתה וקבע כי "האישה לא הוכיחה כי בוצעה מסירה כדין ויש לבטל את פסק הדין הניתן בהיעדר הגנה ובהיעדר התייצבות".
עו"ד זהר רון, שייצגה את הבעל במשפט, אמרה לחדשות 2 Online: "לא יתכן שאדם מתגורר עם אשתו באותו הבית והיא מאחורי גבו מגישה תביעות מנופחות כדי לסחוט כספים שלא כדין".
לדבריה, הבעל צבר חובות של מאות אלפי שקלים ללא ידיעתו, שהופיעו יום בהיר אחד עם הפעלת פסק הדין. "אני שמחה שהשופט נפתלי שילה נתן החלטה אמיצה שהשיבה את הסדר על כנו", אמרה עורכת הדין רון. "אני ממליצה לבעלים שמקבלים דרישת חוב מופרכת לא להתייאש ולבדוק את פסקי הדין. במקרה הזה, הצדק ניצח".
עורכת הדין רחלי כדורי, שייצגה את האישה המשפט, אמרה בתגובה להחלטה: "ב-2008 בעת הדיון הצהיר עורך הדין של מרשתי בפני השופטת כי בוצעה מסירה אישית לבעל על ידי שליח והוא סירב לקחת את התביעה. באותו מעמד התקשרו עורך הדין ומרשתי אל הבעל והוא אמר להן כי אינו מעוניין להתגונן, לא מעוניין לקחת את התביעה ולא מעוניין להגיע לדיון. הסיפור לא נגמר מבחינתה של מרשתי. השופט התעלם מהצהרת עורך הדין שייצג אותה בתביעה והיא מתכוונת לערער".
לפניות לכתב - azria@ch2news.tv