סיפור התאונה שמחקה משפחה וזעזעה מדינה שלמה הסתיים השבוע ללא רעש תקשורתי. עוד לפני גזר הדין חיכתה לבני משפחת אטינסקי הפתעה כשגילו לראשונה את עברו התעבורתי העשיר של הנאשם: בשתי הזדמנויות גנב עם אחרים רכב ונהג ללא רישיון, הורשע בנהיגה ברכב שרישיונו פקע, בפעם אחרת נהג ללא תווית נהג חדש וללא חגורת בטיחות.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

למרות זאת בצה"ל ייעדו אותו לתפקיד נהג משאית, וגם בשירות הצבאי הוא הורשע בעבירות של נהיגה באור אדום שלוש פעמים. "זה לא הגיוני שהצבא לא ידע את זה", אמר בראיין. "הוא היה רק הכדור, אבל האקדח היה בידיים של הצבא". בסוף אותו היום נגזר הדין: ארבע עבירות הריגה הסתכמו לתשע שנות מאסר. "זה אומר שאפשר להרוג ארבעה אנשים וללכת לכלא, אבל לא הרבה".

הנהג הצבאי מיכאל בריזדה, בן 25, יושב מאז התאונה בכסא גלגלים. רגלו נקטעה, בקרוב ייתכן וגם היד. רוב הזמן מטופל בתרופות שמקשות על תקשורת עם הסביבה. בבית הדין הצבאי הוא הורשע בהריגה, במשרד הביטחון הוא נכה צה"ל, כזה שזוכה למימון מלא של טיפולים רפואיים, תנאים סוציאליים וקצבה מלאה.

"להגדיר נכה צה"ל אדם שהרג ארבעה והורשע בארבע עבירות הריגה, זה נראה לנו מגוחך", אמרה בת דודתה של אפרת ז"ל, אדווה קטייב. "זה כמו להגיד שהמשימה שלו הייתה ללכת ולהרוג אותם, ובדרך הוא נפצע".

הורשע בהריגה - והוכר כנכה צה
הורשע בהריגה - והוכר כנכה צה"ל. בריזדה|צילום: חדשות 2

"אני רוצה ילדים, אבל אני מפחד מזה"

"בגלל מה שקרה זה כואב לי כל כך הרבה, אז אני לא יכול לראות תמונות של המשפחה שלי", תיאר ברייאן. "לקחו ממני את האפשרויות ליהנות מהמשפחה שלי".

מאז האסון הוא לא נכנס לבית הקברות שבו נקברו בני משפחתו. גם להלוויה לא יכול להגיע, כיוון שלא יכול היה לעמוד בקושי הנפשי. "אני אלך לבית קברות? זה חול, ואני לא רואה אותם", הוא טען. "זה לא קשור לחיים שלהם, הם אף פעם לא היו שם. מה זה קשור?".

והחיים נמשכים במילווקי הרחוקה. ברייאן פתח שם מסעדה והוא מנסה לפתח זוגיות חדשה, אבל גם ארבע שנים וחצי אחרי, הוא בכלל לא בטוח שאפשר להמשיך. "אני רוצה ילדים, כן, אבל אני מפחד מזה מאוד", הוא הודה. "אתה לא נותן רק חיים ודברים טובים כשאתה עושה ילד. אתה נותן לו את החיים, אבל גם את המוות והכאב".

"רוצה ילדים, אבל מפחד". ברייאן אטינסקי|צילום: חדשות 2

מדובר צה"ל נמסר בתגובה: "צה"ל כצבא העם בוחן כשירות לגיוס ומתן הזדמנות לשרת בצבא, גם למי שעבר עבירה טרם גיוסו. במקרה זה נמצא כי ניתן לאפשר למיכאל בריזדה לבצע שירות צבאי".

ממשרד הביטחון נמסר בתגובה: "חוק הנכים מאפשר שיקול דעת מצומצם ביותר לאגף השיקום במשרד הביטחון, בבואו להחליט שלא להעניק הכרה לחייל שנפגע תוך כדי ביצוע עבירה. משרד הביטחון מתכוון להביא לשולחן הממשלה הצעת חוק שגובשה עם ח"כ עופר שלח, שתאפשר להחמיר את תנאי ההכרה בחיילים שנהגו בחוסר זהירות או תחת השפעת סמים ואלכוהול".