בטקס חנוכת היכל המשפט החדש בתל אביב בחודש שעבר, בלט הקרע בין ראש לשכת עורכי הדין, שנעדר מהאירוע – לבין השופטים. הסיבה: רבים מהם מאוד לא אהבו, בלשון המעטה, את המהלך שיזמה הלשכה להחזרת "משוב השופטים" – סקר אנונימי אינטרנטי שבו עורכי הדין מדרגים את השופטים על פי טיבם.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
אי שביעות רצון השופטים נוגעת פחות לסקר, ויותר לאופן שבו הוא מתבצע. טרם השקתו, פקפקו השופטים במהימנות הכלי הזה, ולימים התברר כי הייתה להם סיבה טובה. שלושה שבועות לאחר עלייתו של אתר הדירוגים לאוויר, מתברר כי כל אחד – בין אם הוא עו"ד ובין אם לא – יכול למלא את הסקר ולהשפיע על תוצאותיו.
תהליך ההצבעה פשוט – אולי אפילו פשוט מדי. באתר הלשכה מופיע טופס רישום למשוב, שבו נדרשת רק כתובת דוא"ל וחתימה, ללא כל הזדהות או אימות להכשרה כעורך דין. כעבור יומיים נשלחים קישור וקוד להזנת המשוב, באופן שניתן לשוב ולחזור על התהליך ללא הגבלה מכל כתובת דוא"ל אחרת. "כבר הצבעתי במשוב אתמול בערב, ונפתחה לי האפשרות לבוא ולהצביע פעם נוספת", מספר יו"ר ועד מחוז חיפה בלשכת עורכי הדין, עו"ד יוסי חכם. "שלחתי שלוש כתובות דואר אלקטרוניות שונות שהן בשליטתי. קיבלתי שלושה קודים אישיים לאיש אחד לשליטתי, והמערכת אפשרה לי להצביע שלוש פעמים"
עורכי דין נוספים התלוננו על הקלות שבה ניתן לתמרן את המערכת, שלמעשה מאפשרת להכתים באופן חופשי את שמו של כל שופט בישראל ללא כל בסיס או צידוק.
מחברת "מאגר מוחות" שמנהלת את מערכת ההצבעה נמסר בתגובה: "במסגרת המשוב ניתנה אפשרות טכנית גם למי שלא קיבל באופן יזום את הקישור לקבל סיסמה להשתתף במשוב, ואכן שיעור זניח של פחות מחצי אחוז ביקשו לקבל מיוזמתם את הסיסמה. רבים מהם הזדהו בפרטיהם, מיעוטים בחר".