עובדים רבים נוהגים "לעקוף" מדי פעם את הכללים ומגישים למעסיקיהם אישורי מחלה למרות שמצבם הבריאותי תקין. עובדת אחת במשרד התחבורה ככל הנראה תימנע להבא מהגשת אישורים מזויפים לבוסים שלה, לאחר שהואשמה במרמה בנסיבות מחמירות אחרי שהודיעה למעסיקיה כי בקרוב היא עומדת ללדת - למרות שהיא כלל לא בהיריון.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
הפרשה החלה כשבחודש שעבר הודיעו לעובדת על סיום העסקתה, לאחר שעבדה בחודשים האחרונים במשרד התחבורה בירושלים כממלאת מקום. עם קבלת ההודעה על סיום העסקתה, הודיעה הנאשמת לממונים עליה כי היא בהיריון, וזאת בידיעה כי מדובר בהודעה כוזבת ובמטרה למנוע את סיום עבודתה במשרד.
בהתאם לחוק עבודת נשים, דרשו ממנה המעסיקים אישור רפואי המוכיח שהיא אכן בהיריון. בעקבות דרישתם פנתה העובדת לחברתה הנמצאת בחודש הרביעי להיריונה, והפצירה בה שתבצע עבורה בדיקת שתן, על מנת לקבל תוצאות מעבדה המצביעות על היריון.
"קיבלה זכויות שלא מגיעות לה על פי חוק"
לאחר שקיבלה את תוצאות בדיקת השתן הכוזבת, ביקשה הנאשמת מרופא המשפחה להנפיק עבורה אישור הרפואי, אולם בקשתה של הנאשמת נדחתה, לאחר שרופא המשפחה הבהיר לה כי האישור הרפואי יינתן רק על סמך בדיקת דם.
על פי כתב האישום שהוגש לבית משפט השלום בירושלים, פנתה הנאשמת בשנית לחברתה ההריונית, וביקשה ממנה להגיע עמה לקופת החולים לביצוע בדיקת דם. חברתה של העובדת ביצעה בדיקת דם, תוך שהיא משתמשת בהפניה שניתנה לנאשמת, והזדהתה בשמה.
לאחר ביצוע בדיקת הדם הכוזבת, הגיעה הנאשמת לרופא המשפחה, וקיבלה ממנו את האישור הרפואי, אותו הציגה למעסיקיה במשרד התחבורה. כתוצאה ממצג השווא שהוצג על ידי העובדת, נמנעו פיטוריה לתקופה כוללת של שנה וחצי.
לפי כתב האישום שהוגש נגדה, קיבלה הנאשמת במרמה בנסיבות מחמירות זכויות שאינן מגיעות לה על פי חוק, וכן הביאה את חברתה לידי עשיית עבירת התחזות, בדרך של הפצרה.