פרקליטות מחוז ירושלים הגישה היום (רביעי) ערעור על קלות עונשם של ניב אסרף וערן נגאוקר, שהורשעו בכך שביימו את חטיפתו הכוזבת של אסרף על ידי פלסטינים בחברון לפני כשלוש שנים. השניים בדו את החטיפה בשל חובות כספיים - וגרמו להעלאת כוננות נרחבת של מערכת הביטחון.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
הערעור הוגש לאחר שבחודש יוני השנה בית משפט השלום בירושלים גזר שישה חודשי עבודות שירות בלבד על ניב אסרף. על ערן נגאוקר, שותפו של אסרף, נגזרו שלושה חודשי עבודות שירות. במקביל, על אסרף הוטל קנס בסך 5,000 שקלים ונגאוקר נדרש לשלם קנס של 2,500 שקלים.
בהודעת הערעור שהוגשה לבית המשפט המחוזי טענה הפרקליטות כי העונש שהוטל על הנאשמים חורג באופן משמעותי מהעונש ההולם את מעשי הנאשמים וביקשה להחמיר בעונשם. "מדובר באירוע בקנה מידה משמעותי ביותר, אירוע שעירב כוחות צבא, וכוחות ביטחון. באירוע שייצרו נעשה שימוש במשאבים יוצאי דופן לרבות כלי טיס, אמצעי תצפית, מספר סיירות ויחידות מיוחדות... ומכאן חומרתם הרבה של המעשיים ואופיים הייחודי וחסר התקדים".
בכתב האישום שהוגש נגד השניים נכתב כי באפריל 2015, אסרף סיפר לנגאוקר כי בכוונתו 'להיעלם', זאת לדבריו על רקע פרידה מחברתו. כוונתו של אסרף הייתה שכוחות הביטחון יחפשו אחריו והפרסום על כך יגרום לכך שחברתו תדאג לו. רק כעבור כשמונה שעות, במסגרת חקירת שב"כ, הודה נגאוקר וסיפר לחוקרים על מקום הימצאו של אסרף והוא אותר בוואדי, כשהוא מצויד במזרון וקופסאות שימורים.
כשהגיעו השניים לקריית ארבע, תכננו כיצד לביים את ההיעלמות וחיפשו מקום מסתור. משנקבע המקום, יצא אליו אסרף כשהוא מותיר אחריו את מכשיר הטלפון הנייד ברכב. בהתאם לתכנון יצא נגאוקר מקריית ארבע, עצר בצד הדרך, הוציא אוויר מאחד מגלגלי הרכב, החליף אותו באחר ויצא בחזרה לכיוון קריית ארבע. בכניסה לעיר ניגש לרכב משטרתי שעמד בצד הדרך ודיווח שחברו יצא לעבר כפר ערבי ולא שב.
על פי כתב האישום, נגאוקר התקשר בעצת השוטר למוקד 100, זאת למרות שהבין שמדובר בדיווח כוזב שצפוי להקפיץ כוחות משטרה וצבא רבים לאזור. בעקבות הדיווח הופעל אכן נוהל החירום הצה"לי במסגרתו הוקפצו לזירה אלפי חיילים, אנשי יחידות מיוחדות וכלי טיס שהועלו לאוויר.
הדבר גרם בין היתר לסיכון חייהם של חיילים, שנכנסו לכפרים הסמוכים וביצעו בהם סריקות. במספר מקרים יודו אבנים לעבר הכוחות, כשבכל אותו הזמן ממתין אסרף במקום המסתור כשהוא יודע שמחפשים אחריו ואף שומע את הרכבים הסורקים.
"נאשם 2 (נגאוקר) אף המשיך ואחז במצג השווא גם בעת שנחקר על ידי כוחות הביטחון שהטיחו בפניו כי דבריו אינם אמת אך הוא עמד על כך, ואף לאחר שהודה כי שיקר, סירב במשך פרק זמן לא מבוטל לגלות את מקום הימצאות נאשם 1 (אסרף) בטענה שאין המידע מצוי ברשותו", נכתב בכתב האישום.
בחודשים שקדמו לאירוע השתתף אסרף בהימורים בלתי חוקיים במסגרתם נותר חייב סכומי כסף של כמה עשרות אלפי שקלים לגורמים שונים. על פי כתב האישום, ההחלטה ליצור מצג שווא של החטיפה נבעה בין היתר מרצונו לחמוק מתשלום מתוך הבנה כי המידע יגיע גם לבעלי החוב.