רעיית רה
תואשם. שרה נתניהו|צילום: פלאש 90, יונתן סינדל, חדשות

כפי שפרסם לראשונה כתבנו גיא פלג, היועץ המשפטי לממשלה החליט רשמית על הגשת כתב אישום נגד רעייית ראש הממשלה בפרשת המעונות - והערב (חמישי) הודיע מנדלבליט לשרה נתניהו כי כתב האישום נגדה בפרשת המעונות יוגש בקרוב, ייתכן שאף מחר.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

הערב פרסמה הפרשנית המדינית דנה ויס דברים שאמר ראש הממשלה בנימין נתניהו למקורביו: לדברי נתניהו, אין מקום לדבר על אפשרות של עסקת טיעון או ניסיון לסיים את פרשת המעונות בלי ששרה נתניהו תמצא את עצמה בבית משפט על ספסל הנאשמים - למרות שהדבר היה עשוי לרצות את העוסקים במלאכה במשרד המשפטים. נתניהו אמר למקורביו שרעייתו יכולה לעבור עוד 1000 פוליגרפים ובכולם להמצא דוברת אמת, ולכן אין כל סיבה שתסכים להודות במה שלא עשתה. לאחרונה הציגה שרה נתניהו בדיקת פוליגרף פרטית, בה נמצאה דוברת אמת. 

מטעמה של משפחת נתניהו נמסר בתגובה: "הטענות כנגד רעיית ראש הממשלה הן אבסורדיות ויוכחו כמופרכות. שרה נתניהו היא אישה אמיצה וישרה ומעולם לא נפל פגם כלשהו במעשיה. לצד עבודתה כפסיכולוגית חינוכית מומחית המטפלת בילדים מדי שבוע, היא מקדישה זמן רב לסיוע לילדים חולי סרטן, לניצולי שואה ולחיילים בודדים. העלייה התלולה בהוצאות הארוחות במעון ראש הממשלה נגרמה כתוצאה מעבירות שביצע אב הבית הבעייתי מני נפתלי, עד מדינה עבריין ושקרן סדרתי. ההוצאה החודשית הממוצעת על ארוחות מוזמנות בתקופה שבה נפתלי כיהן כאב הבית היא פי 5 (!) לעומת הממוצע החודשי בארבע השנים שלאחר מכן, כשנפתלי לא עבד שם. זה אומר הכל".

עוד טענו במשפחת נתניהו כי "נפתלי טופל האשמות שווא על רעיית ראש הממשלה כדי למלט את עצמו מאחריות לעבירות שביצע. לא זו בלבד שרעיית ראש הממשלה לא  עברה שום עבירה - אלא שעצם העיסוק במזון של ראש הממשלה נתניהו, שפועל סביב השעון למען המדינה וביטחונה, ובמזון של משפחתו הוא עיסוק פאתטי ואובססיבי. אף ראש ממשלה קודם לא זכה לחטטנות כזאת הגם שההוצאות של ראשי ממשלה אחרים על ארוחות היו זהות ולעתים אף גבוהות בהרבה. עד מתי תימשך ההתעסקות האובססיבית הזאת במשפחת נתניהו?".

היועמ
החליט על כתב האישום. מנדלבליט|צילום: פלאש 90, חדשות

נתניהו חשודה, ובקרוב גם ככל הנראה תהיה מואשמת, בארבע פרשות שונות המכונות "פרשת המעונות", ועלותן הכוללת לקופת המדינה מוערכת במאות אלפי שקלים.

הפרשה הראשונה היא העסקת חשמלאי באופן פרטי ולא דרך מכרז, ותוך גלגול ההוצאות לקופת המדינה. השנייה היא העסקת עובדת עבור מעון ראש הממשלה, כשבפועל היא טיפלה באביה המנוח של נתניהו בעוד שכרה ממומן על ידי המדינה. השלישית היא רכישת ריהוט גן עבור מעון ראש הממשלה הרשמי והעברתו למעון הפרטי של המשפחה בקיסריה. הרביעית היא ניפוח הוצאות ארוחות בבית ראש הממשלה.

עורך דינה של נתניהו יוסי כהן, הגיש לאחרונה תצהירים של עובדים בבית רה"מ שהעידו שמי שגנב והזמין את המזון הוא מני נפתלי. עם זאת, על פי ההערכות התצהירים לא ישנו את לוח הזמנים אך ככל הנראה יגבו עדויות ממוסרי התצהירים.

גם ההחלטה בעניין התיק על הטרדה מינית נגד מני נפתלי, אב הבית במעון ראש הממשלה לשעבר והעד המרכזי בפרשה תינתן בסמיכות להחלטה לגבי נתניהו. במשרד המשפטים מבינים כי ההחלטה לגבי נפתלי משליכה גם על פרשת המעונות בשל הקשר המרכזי שלו כעד בפרשה. ההערכה היא שהתיק נגד נפתלי ייסגר בהתאם להמלצה לסגירתו בעבר.

מעון ראש הממשלה בירושלים (צילום: נתי שוחט, פלאש 90, חדשות)
מעון ראש הממשלה, ארכיון|צילום: נתי שוחט, פלאש 90, חדשות

ההמלצה להעמדה לדין - כבר במאי 2016

בחודש מאי 2016 המליצה המשטרה להעמיד לדין את שרה נתניהו בפרשה, לאחר שהודיעה על סיום החקירה והעבירה את הממצאים לידי פרקליטות המדינה. מלבד נתניהו עצמה, הצטבר בחקירה חומר ראייתי המצדיק לטענת המשטרה הגשת כתב אישום גם נגד סמנכ"ל משרד ראש הממשלה עזרא סיידוף, והחשמלאי אבי פחימה.

בדצמבר שלאחר מכן נחקרה שוב רעיית ראש הממשלה, במשך 12 שעות, ונשאלה על שורה של נושאים, מפעילות החשמלאי אבי פחימה ועד הוצאות על אירוח במעון ראש הממשלה. "היחידה הארצית של משטרת ישראל סיימה חקירה בעניין מעונות ראש הממשלה", נכתב אז בהודעת המשטרה. "בסיומה של החקירה, הועברו כל הראיות לכאורה, הממצאים והתובנות שנאספו בחקירות המשטרה לפרקליטות מחוז ירושלים, שליוותה את החקירה, לצורך עיון והחלטה".