חברי ועדת השחרורים של שירות בתי הסוהר הודיעה כי לא תקבל החלטה היום (רביעי) בנוגע לשחרורו של הנשיא לשעבר משה קצב ממאסר. הוועדה התכנסה היום לדיון לאחר שבשבוע שעבר המליצה הרשות לשיקום האסיר לשחרר את קצב. ההחלטה על שחרורו תתקבל ב-31.7. קצב ריצה עד כה 4 שנים וחצי בכלא מעשיהו מתוך שבע שנות המאסר שנגזרו עליו בגין עבירות אונס ושיבוש הליכי משפט.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
"הדיון היום היה רציני ועמוק מאוד", אמר הערב פרקליטו של קצב, עו"ד ציון אמיר. "הייתה אווירה טובה של כל הצדדים והיה גם דיון נוקב בסוגיות מסוימות". במשך שבע שעות דנו חברי הוועדה ושמעו את העמדות של פרקליטי קצב, הרשות לשיקום האסיר והפרקליטות.
"אני חושב שהוועדה קיבלה תשובות בנוגע למה שעניין אותה", הוסיף עו"ד אמיר. "המדינה אומנם התנגדה אבל הנציגים לא עלו על בריקדות, הם הציגו את עמדתם. אני חושב שמי שהאינטרס הציבורי עומד לנגד עיניו צריך להסכים לשחרור ממאסר אחרי 4.5 שנים. צריך לנהוג בו באופן שוויוני".
"קצב מאוד מתוח, הוא מקווה מאוד שהפעם הוועדה תורה על שחרורו ושהתקופה הזו שהוא בכלא תגיע לסיומה", אמר עו"ד אמיר לחדשות 2 Online אמש, לפני הדיון. "הוא ידע כבר כל כך הרבה אכזבות, יש לשים לכך סוף כי הוא סבל מספיק והוא מיוסר", הוסיף עו"ד אמיר. "התגבשה תכנית שיקום שמותאמת לו ויש סיבות טובות להאמין שהפעם זה ייגמר אחרת. עם זאת, אנו נכבד כל החלטה".
תכנית השיקום החדשה שגובשה תוביל לשחרור קצב?
בשבוע שעבר הציגה הרשות לשיקום האסיר חוות דעת חדשה ודרמטית, שכללה המלצה לשחרורו המיידי של הנשיא לשעבר לאחר כמעט חמש שנות מאסר, לאחר שגיבשה עבורו תכנית שיקום חדשה.
העמדה החדשה שהציגה הרשות לשיקום האסיר מנוגדת לזו שהוצגה בדיוני ועדת השחרורים שליד שירות בתי הסוהר, בהם נידונו הבקשות לקיצור עונשו של קצב. במהלך הדיונים טענו ברשות שאין לשחרר את הנשיא לשעבר שהורשע באונס, זאת משום שלא קיבל טיפול שיקומי בכלא ולא הביע חרטה על העבירות שביצע, ולפיכך לא ניתן להכין עבורו תכנית שיקום.
בשלב זה לא ידוע מה הביא לשינוי הקוטבי בעמדה של הרשות לשיקום האסיר. בין הסיבות האפשריות לכך - שינוי בעמדתו של קצב שמוכן כעת לקבל טיפול, או לחלופין בתכנית חדשה ומיוחדת שהותאמה במיוחד עבורו ולשיקום מכחישי עבירה.
א' במכתב לוועדת השחרורים: "קצב פגע בי ובנשים רבות, אסור לשחררו"
בשבוע שעבר שלחה א' ממשרד התיירות, שנאנסה על ידי קצב, מכתב מרגש לוועדת השחרורים ובו הביעה את התנגדותה לשחרור. "אני פונה אליכם, פעם נוספת ובלית ברירה, נוכח השינוי הפתאומי והמוזר, בלשון המעטה, של עמדת הרשות לשיקום האסיר, בכל הקשור לשחרורו המוקדם של מר קצב", כתבה א'.
"אני מבקשת להביע את תמיהתי על הזיג-זג הלא הגיוני והלא מוסבר בעמדת הרשות ואת התנגדותי הנחרצת לקיצור עונשו של האדם שפגע בי ובנשים כה רבות", הוסיפה. "מעשיו השפלים, קל וחומר סירובו העיקש להכיר בהם ולהביע חרטה, יחד עם תפיסתו המעוותת את המציאות, ראיית עצמו כקורבן מחד ומאידך אותי ואת כל קורבנותיו כשקרניות ומעלילות, כל זאת גם בחלוף ארבע שנים מהרשעתו, מלמדים באופן ברור כי מר קצב לא הפנים את חומרת מעשיו. חמור מכך - הוא אף עתיד לנצל את שחרורו המוקדם למסע נוסף של הכפשה ודה-לגיטימציה של המתלוננות".
במכתבה הזהירה א' מההשלכות שעלולות להיות לשחרורו של הנשיא לשעבר שהורשע באונס. "שחרורו של מר קצב כיום ימוסס באחת את ההישג החשוב שהושג עם הרשעתו ולכן אני מבקשת מכם אנא אל תשתפו פעולה עם הזיג-זג התמוה של הרשות, אנא אל תתנו יד לפגיעה באמון הציבור ברשויות החוק, אנא אל תרפו ידי קורבנות אחרים מלהתלונן כנגד עברייני מין, אנא חוסו על קורבנותיו של מר קצב ולא על עבריין המין הסדרתי", כתבה.
"בית המשפט כבר קבע שמדובר באדם שקרן וחסר מצפון", הוסיפה א' בתחינה לוועדת השחרורים. "עם שחרורו של מר קצב אנו הקורבנות צפויות לספוג, פעם נוספת, מטר של רעל וארס שיופצו נגדנו ברשתות, בראיונות ובמסיבות עיתונאים. לפיכך, כמי שסבלה פעם אחת כעובדת הכפופה למרותו של מר קצב ופעם נוספת כמתלוננת וכעדה אשר נוהל נגדה מסע השמצות, אני מבקשת מכבודכם, בכל לשון של בקשה, לדחות את הבקשה".