שופטי בית המשפט העליון דחו הבוקר (שני) פה אחד את ערעורו של גואל רצון, כשנתיים לאחר שהורשע בשורת עבירות מין. על רצון, שעמד בראש כת שמנתה 32 נשים ויותר מ-60 ילדים, נגזרו באוקטובר 2014 30 שנות מאסר בגין המעשים שביצע.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
בפרקליטות המדינה הביעו שביעות רצון מהחלטת השופטים לדחות את הערעור. "זהו תיק ראשון מסוגו בעולם", אמרה עו"ד תמר פרוש מפרקליטות המדינה. "התיק הציב את העבדות והסחר בבני אדם במרכז השיח הציבורי".
מנגד בנו של רצון, יגאל, מתח ביקורת על דחיית הערעור וציין כי ציפה להחלטה שונה מזו שהתקבלה. "אני בהלם", אמר היום בבית המשפט. "כל מה שהיה נשאר. חשבתי שזה יהיה אחרת, יצאתי מאוכזב".
פרקליטותיו של רצון טענו כי בית המשפט לא התחשב בעובדה כי רצון זוכה מסעיפי האישום הנוגעים להחזקה בתנאי עבדות בעת מתן גזר הדין ב-2014. "גואל רצון זוכה מעבירת העבדות, הייתה שם רק עבירת אינוס במסגרת יחסי מרות", אמרה עו"ד שלומציון גבאי מנדלמן פרקליטתו של רצון. "צר לנו שהעונש לא היה נגזרת של הזיכוי הזה. לטעמנו העונש חמור אבל יש לזכור שהפרקליטות לא ערערה". עו"ד רויטל קצר, המשמשת אף היא כפרקליטתו של רצון ציינה כי הוא התאכזב למשמע החלטת השופטים. "זה עונש חמור לכל הדעות והתגובה שלו בהתאם", אמרה.
"אישיות פרברטית והתנהלות מניפולטיבית"
לפני כשנתיים הורשע רצון בשורת עבירות מין, אך זוכה מסעיפי האישום של החזקה בתנאי עבדות. הפרשה התפוצצה לפני כשש שנים, ב-2010, אז הוא נעצר והוגש נגד כתב אישום שכלל שורה של עבירות מין חמורות ובהן אונס קטינות, מעשים מגונים, עבירות מין במשפחה, בעילה אסורה בהסכמה וקבלת דבר במרמה בנסיבות חמורות. ברוב העבירות האלה הוא הורשע.
בעת הקראת הכרעת הדין, המתינה מחוץ לבית המשפט מעיין סמידי, אחת מנשותיו לשעבר של רצון, שמתחה ביקורת חריפה על ההחלטה לזכותו מסעיפי החזקה בתנאי עבדות. "הייתי בעבדות טוטאלית", אמרה בבכי. "בית המשפט קבע שבמדינת ישראל יש זכות ורישיון לגברים לקחת נשים ולהתעלל בהן, הם ייצאו זכאים כי לא עברו את סף ההתעללות הפיזית".
כתב האישום חשף כיצד מנהיג הכת דרש מנשותיו לקעקע את שמו או את דמותו על גופן, וקבע את שמות ילדיהם המשותפים באופן שיפארו את שמו. על פי המתואר, השליטה של רצון על נשותיו הייתה מוחלטת וארוכת שנים. רצון נעצר בינואר 2010 בעקבות חקירה סמויה, ושתיים מנשותיו עוכבו גם כן לחקירה.
מנהיג הכת טען אז להגנתו כי "ליטוף קטינות אינו אונס" ואף האשים את המשטרה באיומים עליו - אך בית המשפט החליט להאריך את מעצרו עד לתום ההליכים. השופטת חיותה כוחן קבעה כי "מסוכנותו של רצון באה לידי ביטוי בריבוי הקורבנות ובריבוי העבירות בהן הוא מואשם, ואישיותו הפרברטית וההתנהלות המניפולטיבית שלו עוברות כחוט השני בשלל העדויות של נשותיו וילדיו".