ברקע האיום של פרקליטי ראש הממשלה לפנות לבג"ץ אם השימוע בעניינו של נתניהו לא יידחה, היועץ המשפטי לממשלה הבהיר כי לא יסכים לכל דחייה במועד השימוע, שיתקיים כמתוכנן ב-10 ביולי. במכתב ששיגר הערב (ראשון) לצוות ההגנה של נתניהו כתב אביחי מנדלבליט כי אם ברצונם לקיים את השימוע, עליהם לתאם זאת עם לשכתו עד יום ראשון הבא.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
"כזכור, עורכי הדין ביקשו לפני כחודשיים להימנע ממסירתם של חומרי החקירה בתיקים הקשורים לראש הממשלה לידיהם של החשודים בתיקים אלו, עד לאחר מועד הבחירות, בשל חשש מפני הדלפות של חומרים לאמצעי התקשורת, שישפיעו לטענתם על ציבור הבוחרים", נכתב בהודעת משרד המשפטים. "בפנייתם אז הדגישו הסנגורים כי מדובר ב'דחיה קצרה של כ-40 יום בלבד במסירת החומרים'.
לפי המשרד, מנדלבליט הסכים להשהות את מסירת החומרים, והודעה על כך נמסרה לצוות ההגנה של נתניהו בחודש שעבר. "כפי שנמסר לסנגורים, חומרי החקירה עומדים לרשותם במשרדי פרקליטות מיסוי וכלכלה בת"א החל מיום 10.4.19, יום לאחר הבחירות, אך עד כה לא נערכה כל פנייה מצידם לאיסוף החומר", נכתב בהודעה.
עוד נמסר מהיועמ"ש כי הסנגורים טענו שאין בכוונתם לאסוף את החומרים, כל עוד לא הוסדר נושא שכר הטרחה בינם לבין ראש הממשלה. במכתב שנשלח לסנגורים באמצעות עוזרו הבכיר של היועץ המשפטי לממשלה, ד"ר גיל לימון, הובהר כי סוגיית שכר הטרחה לא תשפיע על מועד קיום השימוע.
"...סוגיית הסדרת שכר הטרחה אינה עומדת לפתחנו", צוין במכתב. "על כן, אין בה כדי להצדיק כל עיכוב בהעברת ליבת חומרי החקירה לרשות ראש הממשלה או לידי באי כוחו, וממילא אין בדבר כדי להשפיע על מועד קיום השימוע. עוד הובהר, כי ככל שראש הממשלה יבחר שלא לקיים את הליך השימוע כאמור, יקבל היועץ המשפטי לממשלה החלטה סופית בעניינו על סמך חומרי הראיות שבפניו".
"השימוע לא יידחה? נפנה לבג"ץ"
בשבוע שעבר פורסם במהדורה המרכזית כי פרקליטי נתניהו שוקלים לפנות לבג"ץ או לוותר על השימוע לקראת ההחלטה על הגשת כתב אישום באופן סופי אם מנדלבליט יסרב לדחות את השימוע בכמה חודשים. פרקליטיו של נתניהו ממשיכים בסירובם לאסוף את חומרי החקירה בטענה שנתניהו לא מעביר להם את התשלום על עבודתם.
בניגוד לדיווח על הכוונה לוותר על השימוע על מנת שלא לחשוף את הקלפים שברשותם, צוות ההגנה של נתניהו דווקא סבור כי אסור לוותר על השימוע ושצריך בהחלט לקיים אותו. עם זאת, בכוונתם לפנות לבג"ץ אם היועמ"ש יתעקש לקיים אותו במועד המקורי.
מבחינתם, לאחר שיוסדר עניין המימון והפרקליטים יקבלו את שכר הטרחה שלהם, הם יבקשו ממנדלבליט לדחות את השימוע בכמה חודשים עד חצי שנה. לטענתם, לא ייתכן שלחשודים אחרים בפרשות השונות שנדרשים להתמודד עם תיק אחד בלבד העמידו שלושה חודשים, ולראש הממשלה החשוד בשלושת התיקים קצבו את אותו הזמן.