החשוד בתקיפה: הסתובבתי שם במקרה (צילום: חדשות 2)
הנאשמים בבית המשפט|צילום: חדשות 2

פרקליטות מחוז דרום הגישה היום (ראשון) לבתי משפט המחוזי והשלום בבאר שבע, ארבעה כתבי אישום נגד שישה תושבי באר שבע בגילאי 17-20, המואשמים בתקיפת בני מיעוטים בחצי שנה האחרונה. "חברו יחד במסגרת התארגנות למעשה טרור מתוך מניע לאומני, ובמטרה לעורר בהלה בציבור ובמסגרת ארגון טרור", נכתב בכתבי האישום.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו 

למעורבים המרכזיים בפרשה, רז עמיצור, קורן אלקיים ותמיר ברטל, מייחסת מעורבות במספר אירועים של תקיפת בני מיעוטים, מתוך מניע לאומני ומייחסים להם ביצוע עבירות המהוות מעשה טרור. מכתב האישום עולה כי הנאשמים התארגנו במטרה לפגוע באנשים ממוצא ערבי השוהים בחברתן של נשים יהודיות, וזאת במטרה לעורר בקרבם פחד ובהלה וכדי למנוע קשרים אישיים בין הערבים ליהודיות.

נגד עמיצור אף הוגש כתב אישום בגין מעורבות במקרה החמור ביותר, דקירתו של צעיר ערבי שהה ברכבו יחד עם יהודייה בחנייה בקרבת אצטדיון "טרנר" בעיר. "הנאשם הגיע למקום עם קבוצת אנשים, ניגש למכונית וביקש מהשניים מצית", נכתב בכתב האישום. "הנאשם הצית סיגריה ובחן את פניהם של הצעירים, והגיע למסקנה כי מדובר בערבי ויהודייה. לאחר מכן, התרחק הנאשם מעט מהמכונית, הוציא סכין מכיס מעיל הקפוצ'ון שלבש, חזר למכונית ודקר את הצעיר הערבי בגבו, באזור הצלעות, בבטנו ובידו וזאת בכוונה לגרום לו חבלה חמורה".

אילוסטרציה (צילום: חדשות 2)
אילוסטרציה|צילום: חדשות 2



על פי האישום, עמיצור דקר את הצעיר מתוכך מניע לאומני, ובשל העובדה שהוא ערבי ששהה בחברת אישה יהודייה. "במעשיו, הנאשם פצע את א. בכוונה לגרום לו חבלה חמורה או להטיל בו נכות או מום וזאת מתוך מניע לאומני ולשם כך נשא סכין למטרה לא כשרה, כדי לגרום לפגיעה חמורה בגופו של אדם מתוך מניע לאומני, ובכך ביצע עבירות שהינם מעשה טרור", נכתב.

"כיסו את פניהם כדי שלא יזהו אותם"

שאר האישומים נגד עמיצור, קורן וטמיר מייחסים להם אירועים שונים בהם התארגנו לשם פגיעה באנשים ממוצא ערבי השוהים בחברתן של נשים יהודיות. לפי כתב האישום, במסגרת אירועים אלה תקפו שלושת הנאשמים מספר בני מיעוטים, ויוחסו להם בגין כך עבירות של תקיפה הגורמת חבלה של ממש בנסיבות מחמירות המהווה מעשה טרור ותקיפה בנסיבות מחמירות המהווה מעשה טרור. בחלק מהאירועים הנאשמים תקפו בני מיעוטים כשראשיהם מכוסים בקפוצ'ונים על מנת שלא יזוהו.

"בני החבורה סיפרו לעמיצור כי בפארק ערבים מסתובבים עם יהודיות", נכתב. "טמיר חזר ואמר לעמיצור, בנוכחות יתר החבורה, כי יש ערבים שיוצאים עם יהודיות וזה לא טוב. עמיצור נכנס לחדרו וחזר עם מקל גולף, אלה, ידית עץ של פטיש ללא ראש ומקל מתכת, אז נסעו לפארק לחפש את הערבי. מרבית בני החבורה כיסו את פניהם בכובעי גרב ובחם צוואר כדי שלא יזהו אותם".

באירוע אחר, יצאו עמיצור, טמיר וקורן לפארק ד' בבאר שבע לחפש ערבים ששוהים עם יהודיות ולהפחידם כדי שלא ישהו עם יהודיות. עמיצור היה חמוש במקל גולף וטמיר הוציא מתא המטען של המכונית פטיש. בפארק הבחינו במכונית הונדה שבה ישב ד ולידו רכב בו שהו נערות אשר סברו כי הן יהודיות ואדם אשר סרבו שהוא ערבי.

עמיצור אמר לקורן ולטמיר כי חייבם לעשות משהו והחל לרוץ לכיוון מכונית ההונדה, חבט בחלון הרכב עם מקל הגולף, טמיר היכה בפטיש על חלון המכונית וזאת על מנת לתקוף את ד. עמיצור וטמיר שברו את חלונות המכונית ותקפו את הייתם עם המוט והפטיש וגרמו לו לשפשוף וכאבים בידו השמאלית ולחיו השמאלית.

נגד המעורבים הנוספים בפרשה, שרון דזאנשוילי, ראובן קוסשוילי וקטין נוסף, הוגשו כתבי אישום לבית משפט השלום בבאר שבע בגין מעורבותם באירוע תקיפה אחד בלבד של בן מיעוטים יחד עם שלושת הנאשמים הנוספים בחודש מרס בפארק ו' בבאר שבע.

"נבחן את חוקיות החקירות"

עו"ד אביחי חג'בי מטעם ארגון "חוננו" המייצג את אלקיים אמר כי זכויותיהם של החשודים נפגעו במהלך חקירתם. "מצער לדעת שבמדינת ישראל 2017 יש שתי מילות קוד בגינן נרמסות כל זכויות החשודים- יהודים וערבים", טען. "רומסים את כל זכויות החשודים, הם לא נפגשו עם עורכי הדין שלהם, קשרו אותם. הם סבלו מפגיעות פיזיות וחקירות ארוכות מאוד. העצורים עברו חקירות מפרכות ואנחנו נבחן את החוקיות שלהם. נלמד את החומר ונשיב לחשדות בדרכים המקובלות. המדינה היחידה שמתהדרת בדמוקרטיה צריכה לחשוב על זה מחדש".

עו"ד אורי דייגי מייצג מטעם הסניגוריה הציבורית את שרון דזאנשווילי ציין כי מדובר בלוחם בחטיבת חי"ר וכי הוא מכחיש מעורבות או קשר לפרשה. "בניגוד לפרסומים הוא לא חלק מהפרשה", אמר. "כתב האישום שהוגש נגדו לבית משפט השלום מייחס לו אירוע בודד של תקיפה ולא מייחסים לו רקע לאומני אן גזעני. אנו ממתינים לקבל את חומרי החקירה ולאחר שנלמד אותם נגיב בבית המשפט".

עו"ד סימה כוכב המייצגת את תמיר ברטל אמרה: "מצער כי זכויות אדם וזכויות עפ"י חוק נסוגות אל מול שיקולים שלכאורה מתייצגים להיות כשיקולי ביטחון המדינה. מרשי שיתף פעולה למן היום הראשון, ויחד עם זאת נמנעה פגישתנו עמו בניגוד לחוק. מרשי חש שלא בטוב ואף שקל לשלוח יד בנפשו. יחד עם זאת גורמי החקירה לא בחלו באמצעים והותירו אותו בבדידות שלא לצורך".