בתום יום דיונים ארוך בבית הדין האזורי לעבודה בירושלים, ולאחר עשרה ימי שביתה, הודיעו הלילה (רביעי) הנהלת משרד המשפטים ונציגי ארגון פרקליטי המדינה על סיום שביתת הפרקליטים. המשא ומתן בין הצדדים יימשך ובעוד שלושה ימים יצהירו על שלושה מועדי מפגש לצורך המשך המשא ומתן.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
הפרקליטים אשר פתחו בעיצומים לפני כשבועיים, במחאה על הליכי החקיקה בכנסת להסדרם פעילותה של נציבות הביקורת במערך התביעה, החליטו להפסיק את שביתתם ובמסגרת הדיונים העתידיים, ייכנסו הצדדים למשא ומתן על מתווה נציבות הביקורת על הפרקליטות.
בהחלטת נשיא בית הדין האזורי לעבודה בירושלים השופט אייל אברהמי נכתב כי בית הדין לעבודה התרשם כי "הנהלת משרד המשפטים מבקשת לפתור את המשבר ולאחות את הקרעים וכי יש הבנה עמוקה בדבר הצורך בשמירת כבודם ומעמדם של הפרקליטים הפועלים לטובת הציבור".
יחד עם זאת מציין השופט אברהמי כי "ראוי שהצדדים ישלימו את הרצון הטוב ויעגנו את הדברים בהסכמות ובכללים ברורים. לשם כך, דרוש זמן ומו"מ. טוב עשו המשיבים שנענו להמלצת בית הדין - לשוב לעבודה מיידית להפסיק את העיצומים לעת הזו, כדי להגיע להסכמות ראויות".
בית הדין לעבודה הטיל על הצדדים לדווח תוך שלושה ימים על רשימה של שלושה מועדי מפגש, לפני חג הפסח, שקבעו ביניהם לצורך המשך המו"מ. הצדדים ידווחו עד לתאריך 21 באפריל על תוצאות המו"מ. "לגבי העיצומים שננקטו קודם לשבועיים האחרונים בעניין זה תינתן החלטה בנפרד", נכתב בהודעת בית הדין. בדיונים שהתקיימו בבית הדין לעבודה ייצגו עורכי הדין נחום פינברג ואלון נוי את משרד המשפטים ועו"ד חיים ברנזון את הארגון הפרקליטים .
העילה לשביתה: חוק ביוזמת שרת המשפטים
רק ביום ראשון האחרון, לאחר מספר ימים בהם הפרקליטים הדירו את רגליהם מאולם בתי המשפט ולא ייצגו את עמדת המדינה בדיונים חשובים, עתרה מדינת ישראל לבית הדין האזורי לעבודה - בתקווה שבית המשפט יורה לפרקליטים לשוב לעבודה.
סכסוך העבודה בפרקליטות המדינה החל בעקבות אישור חוק, אותו יזמה שרת משפטים איילת שקד, להסדרת סמכותה של נציבות הביקורת בוועדת השרים לחקיקה בסוף החודש שעבר. על פי החוק, החל מעוד שנה לא תחול ביקורת על התביעה המשטרתית, כמו גם על גופים אחרים, כך שהביקורת תהיה על הפרקליטות בלבד.
מארגון הפרקליטים נמסר:
בית הדין הגדיר הערב את מאבק הפרקליטים כ'נכון וראוי' והכיר בכך שהפרקליטים יצאו למאבק מתוך רצון 'לשמור על עצמאותם המקצועית הנדרשת לביצוע עבודתם באופן מיטבי למען הציבור'. בכך קיבל בית הדין את טענתנו, כי זהו מאבק על היכולת של הפרקליטים להעניק הגנה וסיוע לנפגעי עבירה ללא מורא וללא חרב מתהפכת מעל לראשם.
זוהי תשובה ראויה לדמוניזציה שנעשתה בתקופה האחרונה לפרקליטים, שעושים ימים כלילות למען הציבור כולו. יש לקוות שגם מי שיעסוק בביקורת מעתה והלאה, יבין את חשיבותה של הפרקליטות כאבן יסוד חשובה בדמוקרטיה הישראלית. כל שביקשנו הוא ביקורת מחזקת ולא מחלישה, ואנחנו שמחים שבית הדין ראה איתנו עין בעין בנושא זה