המשטרה תפצה תושב גבעתיים ב-31 אלף שקלים לאחר ששוטרים התעקשו לתת לו דוח בגין הפרעה לתנועה ואף עיכבו אותו לתחנה, לאחר שעמד לרגע קצר על הכביש בשעה שפגש חבר. ההחלטה על הפיצוי התקבלה לאחר שבית הדין לתעבורה קיבל את טענתו של התובע - אייל אבולפיה - וקבע כי הדוח ניתן לו מסיבות אישיות ולא ממניעים ענייניים.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
אבולפיה, עורך דין במקצועו, תבע את המשטרה בגין התעמרות, הענקת דוח שלא כצורך ועיכוב שווא לתחנת המשטרה. לטענתו, מיד לאחר שפגש את חברו, השניים מיהרו לעלות על המדרכה. הסיבה לדוח, כך אמר, היא היכרות קודמת שלו עם השוטר. לטענתו הוא אף התלונן עליו בעבר.
בית הדין לתעבורה ביטל את הדוח שניתן לו והשופטת הורתה לפצות אותו בסכום של 2,500 שקלים, בטענה כי "פעלו ממניעים אישיים, תוך ניצול לרעה של כוח משרתם והפרת אמונם" - אך אבולפיה סירב להסתפק בכך והחליט לתבוע בדין אזרחי.
הוא הגיש תביעה נגד משטרת גבעתיים ונגד ארבעת השוטרים שהיו מעורבים: תומר אללי, אלי עוזיאל, רונן סולמה ואמיר רווח. בתביעה הוא טען בין היתר כי לאחר שעוכב לתחנת המשטרה, הוא אף הותקף שם. זמן קצר לפני מתן פסק הדין הגיעו הצדדים לפשרה ומשטרת ישראל הסכימה לשלם לתובע 31 אלף שקלים.
"מדובר במקרה חמור של התעמרות ואלימות שוטרים שעשו שימוש לרעה בסמכויותיהם", אמר אבולפיה לאחר שהגיעו לפשרה. "הם ניסו לנצל את אמון בית המשפט כדי להעליל על אזרח משל היו חלק מארגון מאפיה. הם תיאמו ביניהם גרסאות ושיבשו הליכים ללא כל הפרעה מצידו של קצין החקירות בתחנה, שאפשר להם העלמת ראיות. אני ממליץ לכל מי שנפגע מהתנהלות דומה שלא לוותר ולהגיש תביעות".
ממשטרת גבעתיים לא נמסרה תגובה.
מפרקליטות מחוז תל אביב נמסר בתגובה: "אנו דוחים את הטענות מכל וכל. השוטרים פעלו בתום לב ומתוקף תפקידם. האירוע החל בחשד לביצוע עבירת תנועה על ידי התובע. לאחר מכן, התובע סירב להזדהות בפני השוטרים למרות שהייתה בידו תעודת זהות. בהמשך, עוכב ונלקח לתחנת המשטרה לצורך זיהויו ורישום דו"ח והאירוע הסלים לאור התנהגות התובע, שכללה צרחות ואיומים לעבר השוטרים. השוטרים לא תקפו את התובע ואין לראות בהסדר הפשרה הודאה בטענות התובע. הסדר הפשרה נעשה ממניעים משפטיים בלבד ובמסגרתו המשטרה לא מודה באחריות ולא בנזק שהתובע טוען שנגרם לו".
לפניות לכתב: AzriA@ch2news.co.il