הרבנות הראשית, ארכיון (צילום: פלאש 90, חדשות)
הרבנות הראשית, ארכיון|צילום: פלאש 90, חדשות

בית הדין הרבני בירושלים הורה בשבוע שעבר לאגד לפטר סרבן גט שמועסק בחברה - תוך 30 ימים. לפני כשלוש שנים הגישה האישה תביעת גירושין בטענה לאלימות מצד הבעל. כעת, לאחר שהופעלו על הבעל סנקציות שונות ללא הועיל, הוחלט להוציא צו המורה לאגד לפטרו.

כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות

ש' ו-י' אשתו נשואים במשך יותר מעשור ועלו מהודו לישראל לפני מספר שנים, יחד עם בנם היחיד. עוד לפני העלייה ארצה, החל ש' להפעיל אלימות קשה כלפי י', שנמשכה גם לאחר מכן. עוד ביומם הראשון בישראל ש' הכה אותה באירוע שהוביל להזמנת משטרה. מאז י' ובנה סובלים מאלימות חוזרת ונשנית.

לפני כשלוש שנים י' הגישה תביעת גירושין, בעוד ש' טען מצדו לשלום בית. בהסכם שנחתם בין הצדדים, התחייב ש' להימנע מאלימות פיזית ומילולית - אך לא עמד בכך. כעבור שנה נוספת של אלימות, י' כבר נאלצה לעזוב את הבית.

לפני כעשרה חודשים ניתן פסק דין שחייב את ש' להעניק לאשתו גט, אך הוא ממשיך בסירובו ומסכים להתגרש בתנאי שאשתו תוותר על חלקה ברכושם המשותף. בעקבות התנהלותו הופעלו עליו סנקציות שונות, ובהן חויב ש' בכתובה ובמזונות של 1,500 שקלים בחודש, אך גם זה לא סייע לשינוי המצב.

"לא נשקוט עד שי' תקבל את חירותה"

עורכת הדין וטוענת רבנית תהילה כהן, מארגון "יד לאישה" מבית אור תורה סטון המתמחה בסיוע לעגונות ומסורבות גט, הבינה שנקודת התורפה של ש' היא מקום העבודה שלו. לכן ביקשה לממש את החוק שמאפשר להגביל את זכותו להיות מועסק בעבודה ציבורית, בגוף המבוקר על-ידי המדינה.

בעקבות הבקשה, ביום חמישי האחרון החליט בית הדין בירושלים בראשותו של הדיין הרב אוריאל לביא, לממש את צו ההגבלה לפי חוק בתי הדין הרבניים, והורה לחברת "אגד" לפטר את ש' בתוך 30 ימים.

ב"יד לאישה" אומרים כי מימוש צו ההגבלה הינו צעד נוסף בדרך לשחרורה של י'. פנינה עומר, מנכ"לית הארגון, אמרה: "ראינו בעבר שימוש בסנקציות שונות, אך כל פתרון יצירתי כזה נותן תקווה גדולה לנשים נוספות כי ישנן דרכים נוספות להביא לשחרורן מכלא עגינותן".

כהן מסרה כי "י' אישה מרשימה, שאחרי מסכת האלימות שחוותה זכאית ככל אחת לחיים שלווים ומאושרים. אנו לא ננוח ולא נשקוט עד שי' תקבל את חירותה ותצא יחד עם בנה לחיים חדשים וטובים".

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו