ציר הזמן שמשרטט כתב החשדות נגד ראש הממשלה מראה כיצד נתניהו הנדס לכאורה את משרד התקשורת לנוחותו של שאול אלוביץ'. מהמסמך שפרסם היועץ המשפטי לממשלה מצטיירת תמונה לפיה נתניהו פעל באופן שיטתי כדי להטיב עם בעל השליטה של קבוצת בזק: כך עבדה השיטה.

כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות

ציר הזמן מתחיל בין מרס 2013 לנובמבר 2014, בזמן שגלעד ארדן כיהן כשר התקשורת. ארדן פעל לקדם את רפורמת השוק הסיטונאי, שתפגע ברווחי בזק. על פי כתב החשדות נתניהו פנה לארדן ושאל אותו: "האם אתה קשוב לטענות קבוצת בזק?". באותה תקופה פנה ניר חפץ לנתניהו בשליחות אלוביץ' ומבהיר שבעל השליטה של בזק מתלונן על התנהלות של ארדן.

אישומים ב-3 תיקים נגד נתניהו (צילום: חדשות)
החלטת היועץ: שוחד|צילום: חדשות

בנובמבר 2014 נתניהו מזיז את ארדן מתפקיד שר התקשורת - על פי כתב החשדות בניגוד לרצונו. לכאורה ארדן רצה להמשיך לקדם את הרפורמה נגד בזק. השר ארדן הכחיש את הדברים שהובאו בכתב החשדות בריאיון לחדשות סוף השבוע: "מה שכתוב בכתב החשדות, כאילו ראש הממשלה ביקש ממני, או כך אפשר להבין מהסעיף, להיות קשוב לחברת בזק, זה לא נכון, זה פשוט לא נכון".

לאחר שהזיז את ארדן, נתניהו לקח לידיו את משרד התקשורת. זמן קצר לאחר מכן נכנס שחקן חדש לתמונה: איתן צפריר, שממונה לראש מטה משרד התקשורת. ראש הממשלה מזמן את מנכ"ל המשרד אבי ברגר שפעל באגרסיביות נגד בזק והבהיר לו שעליו לפעול בהתאם להנחיות של צפריר.

אבי ברגר. ארכיון (צילום: החדשות)
אבי ברגר. ארכיון|צילום: החדשות

אלוביץ' לא מרוצה מתפקודו של מנכ"ל משרד התקשורת - שמפוטר

צפריר פנה לברגר ואמר לו שיפעל לקידום אישורה של עסקת בזק-יס. זמן קצר לאחר מכן, בינואר 2015, נפגש נתניהו לארוחה עם הזוג אלוביץ' שהבהירו לו שהם עדיין לא מרוצים מההתנהלות של ברגר. "הנושא של הטלפוני והנושא של האינטרנט פס רחב שווים הרבה מאוד כסף לבזק", אמר אז ברגר בריאיון למהדורה המרכזית. "זה יכול להיות מאות מיליוני שקלים אם לא מיליארד שקל. כשמדובר על כסף משמעותי גדול, מן הסתם, רמת האינטרסים היא גדולה והניסיון להשפיע הוא גבוה".

תפס את תפקיד המנכ
תפס את תפקיד המנכ"ל. פילבר|צילום: חדשות

בתחילת 2015, נתניהו פנה לראש לשכתו דוד שרן והנחה אותו לבדוק למה התעכב אישור עסקת בזק-יס. שרן פונה למועצת הכבלים והלוויין ואף שיגר בנושא מכתב כדי לזרז את ההליך. במאי 2015 נתניהו זוכה בבחירות וממשיך לכהן כשר תקשורת.

אלוביץ' עדיין לא מרוצה מהתפקוד של ברגר - והוא פוטר מיידית. בריאיון למהדורה המרכזית ביוני אותה שנה אישר ברגר שהפיטורים נעשו בשיחת טלפון קצרה: "אני כבן אדם לא נפגע מהדברים האלה כי בסופו של דבר באתי לתרום מיכולתי המקצועית וברגע שאין בה יותר צורך אני אמשיך את דרכי".

מי שתפס את תפקיד המנכ"ל הוא שלמה פילבר, מי שלימים חתם על הסכם עד מדינה. נתניהו זימן אותו לפגישה והבהיר לו: אלוביץ' התלונן על טיפול המשרד בעסקיו. אז לכאורה הנחה אותו לפעול לשביעות רצונו של בעל השליטה של בזק. מנכ"ל משרד התקשורת החדש יישר קו - ומדיניות המשרד השתנתה ב-180 מעלות.

באחת ההתכתבויות, הבהיר אלוביץ' שהוא מרוצה מאוד מההתנהלות של ראש הממשלה ונדמה כאילו גם הוא לא מאמין שיקבל, לכאורה, משרד ממשלתי שלם לטובתו האישית. "'הגדול' (נתניהו) מפתיע אותי לטובה כל יום, חייבים למצוא דרך לגמול לו", כתב. "הוא באמת בסדר, הוא משנה את כל המורשת הישנה".

תגובת הליכוד: "נתניהו הוא זה שיישם את רפורמת 'השוק הסיטונאי' שעלתה לאלוביץ' ולבזק מיליארדים ושהכניסה תחרות שהורידה מחירים לטובת אזרחי ישראל".