ועדת השחרורים הצבאית בבית הדין הצבאי בקריה התכנסה הבוקר (רביעי) כדי לדון בבקשתו של אלאור אזריה להתשחרר אחרי שריצה מחצית מהעונש שנגזר עליו. במהלך הדיון אמר אזריה כי הוא "מצפה להשתחרר לקראת חג החירות". השופטת הבהירה כי ההחלטה תתקבל בימים הקרובים.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

אם הוועדה, המכונה "ועדת החצי", תחליט לקבל את בקשתו, בניגוד לעמדת התביעה הצבאית, הוא צפוי להשתחרר לביתו עוד לפני חג הפסח. אם לא - הוא צפוי להשתחרר בעוד כחודשיים, לאחר ניכוי שליש על התנהגות טובה.

לקראת סוף הדיון עלה אלאור לדוכן וביקש להשתחרר ממאסרו במטרה להתחיל בתקופת השיקום. "זה פצע מדמם וזו ההזדמנות להחלים ממנו. בתקופת המאסר הפתוח איבדתי הכרה ואושפזתי מספר ימים. תרמתי רבות לביטחון המדינה, מבקש להשתחרר בחג החירות".

פרקליטו של אלאור, עו"ד יורם שפטל, אמר בפתח הדיון כי מדובר ב"הזדמנות לסיים את הפרשה הזו". שפטל ציין כי האירוע הוביל "לפער שמעולם לא היה קיים בין הציבור לצה"ל", וציין כי אלאור "נמצא בסיוט מתמיד כבר שנתיים". לדבריו, אזריה "מתנהג למופת חרף התחושות הקשות. שלטונות הכלא עשו הכל כדי להקל עמו כיוון שהם סבורים שמקומו לא שם. בכך הם משקפים את רצון רוב העם".

הפגנות למען שחרור אזריה, בתקופת המשפט (צילום: Tomer Neuberg/Flash90)
הפגנות למען שחרור אזריה, בתקופת המשפט|צילום: Tomer Neuberg/Flash90

בשלב הטיעונים בפני הוועדה חזר שפטל על הטיעון של אזריה לפיו הוא לא היה יורה במחבל אלמלא היה חושב שהוא נושא עליו מטען. בהמשך פירט את מצבה הקשה של המשפחה וציין כי היא סובלת מאיומים על חייה.

התובעת בדיון, אל"מ שרון זגגי פנחס, שללה את טענות אזריה ואמרה כי יש להתנגד לשחרורו המוקדם בשל ביצוע המעשה החמור שהוביל להרשעה בהריגה, וציינה כי הוא "ערער את חוסנו המוסרי של צה"ל". היא הוסיפה כי שחרור מוקדם אחרי מחצית מריצוי העונש צריך להתרחש רק במקרים קיצוניים, בהם אירועים רפואיים חריגים, ולא סתם כך. לדבריה, העובדה שאזריה לא קיבל אחריות למעשה מוסיפה להתנגדות התביעה.

באשר לניקוי שליש מעונשו של אזריה ציינה התובעת כי מדובר במבחן שונה, שכן העיסוק המרכזי בסוגיה הוא סביב ההתנהגות הנאותה ולא רק על חומרת המעשה שבוצע. מדבריה עולה כי התביעה תשקול מחדש את עמדתה לקראת הדיון לניקוי שליש ועשויה לאפשר את שחרורו. 

בחודש דצמבר פנו הוריו של אזריה פעם נוספת לנשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין בבקשה שישקול מחדש את בקשת החנינה של בנם שהורשע בהריגת מחבל מנוטרל בחברון. בפנייתם ציינו ההורים את העצומה עליה חתמו עשרות חברי כנסת, שרים וכן ראש הממשלה בנימין נתניהו, בה הם מבקשים מהנשיא לשקול מחדש את סירובו לחון את בנם.