רצח והעלים את הגופה ממניע לאומני - ונשלח למאסר עולם: היום (ראשון) נגזר עונשו של מוחמד חארוף, תושב שכם שרצח בשנה שעברה את מיכל חלימי עמה ניהל קשר. חארוף הודה והורשע החודש ברצח חלימי, שהתגוררה בהתנחלות אדם בבנימין והייתה בהיריון בעת הרצח. לאחר שגם הפרקליטות וגם צוותו של חארוף עתרו במשותף למאסר עולם וקנס, החליט בית המשפט לשלוח את חארוף למאסר עולם ולקנוס אותו ב-258 אלף שקלים.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
חלימי בת ה-29 דווחה כנעדרת בסוף חודש מאי 2017 לאחר שנעלמו עקבותיה. מהחקירה עלה כי חלימי עזבה מרצונה את ביתה ושהתה בביתו של חארוף. בעמודי הפייסבוק של השניים אף נראו תמונות משותפות של השניים והצהרה בדבר כוונתם להתארס.
בזמן שניהלה את הקשר עם חארוף, מיכל הייתה נשואה לאהרון חלימי. בעדותו במשטרה טען חלימי כי מטרת הקשר של חארוף עם רעייתו הייתה להוציא ממנו ומאשתו במרמה את כספו ורכושו ולבסוף חארוף רצח אותה ממניעים לאומניים.
עוד טען הבעל כי המשטרה לא התייחסה ברצינות לטענותיו ולמידע שהעביר לחוקרים על איומים שקיבל מהחשוד ברצח. בבית המשפט, הכחיש חארוף כי ניהל מערכת יחסים עם הנרצחת. "לא היינו זוג, אני רציתי לחטוף אותה ולהחליף באסירים", אמר. "לא היינו ביחד, לא היינו זוג". גם אהרון חלימי, בעלה של מיכל, קבע כי גרסת המשטרה אינה נכונה וכי הרקע לרצח של אשתו הוא לאומני.
בתחילת החודש בית המשפט המחוזי בתל אביב הרשיע את חארוף, במסגרת הסדר טיעון שנחתם בין הפרקליטות לבין הנאשם, ובו הוא הודה שביצע את המעשה על רקע לאומני. כתב האישום המתוקן שהוגש נגד חארוף מפרט כיצד נכנס לישראל ושהה בה שלא כדין, אז הכיר את חלימי, עמה ניהל "קשר אישי". כתב האישום נמנע מלייחס לשניים קשר זוגי, אך הדבר עלה מחקירת המשטרה שקדמה לכתב האישום.
"כיסה את הגופה במטרה להסתירה"
כך אירע הרצח, לפי כתב האישום המתוקן: בסוף חודש מאי 2017, ולאחר חילופי דברים בין הנאשם לבין המנוחה, גמלה בליבו של חארוף ההחלטה לרצוח את חלימי. בעת שעבד בעבודות גינון וניקיון בסמוך ל"פארק ימית 2000" בחולון, הגיעה חלימי לאזור לפגישה עם חארוף. במהלך השיחה בין השניים ניסה חארוף לשכנעה לנסוע עמו לשכם, אך היא סירבה בתוקף.
בשלב זה הניח הנאשם את ידיו על גרונה וחנק אותה במשך כ-15 דקות במטרה להביא למותה. חארוף לא הניח לה עד שראה קצף לבן יוצא מפיה: לאחר מכן הרים שתי לבנות בטון והשליך אותן בחוזקה על ראשה וגופה. כשווידא את מותה, כיסה חארוף את הגופה בעפר ובצמיג במטרה להסתיר את מיקומה, גנב את הרכב ואת כרטיס האשראי שהיו ברשותה ונמלט מהמקום לטייבה.
בהמשך קשר הנאשם קשר עם את'יר לויסי, לפיו האחרון ימכור עבורו את הרכב הגנוב בשטחי הגדה. לויסי אכן עשה זאת ומכר את הרכב בתמורה לסכום של 2,700 שקלים, מתוכם העביר לחארוף את רוב הסכום. בהמשך ניסה חארוף למשוך כספים במרמה פעמיים מחשבון הבנק של המנוחה, אך זאת ללא הצלחה.
בנוסף, הנאשם הורשע גם בשתי עבירות של כניסה לישראל שלא כחוק, הפרעה לשוטר במילוי תפקידו ושימוש במסמך מזויף. הפרקליטות ביקשה כי יוטל על הנאשם פיצוי מקסימאלי של 258,000 שקלים וההגנה ביקשה כי לא יוטל עליו פיצוי כלל או לחילופין שיוטל עליו פיצוי מינימלי.
"הוכח שכל מה שאמרנו מההתחלה היה אמת", אמרה גיטה זילברמן, אמה של מיכל, לאחר הרשעת הרוצח. "עוד לפני הגשת כתב האישום היינו משוכנעים שהרקע לרצח היה לאומני, ועכשיו גם בית המשפט קובע את זה. מבחינתנו, ברגע שהרוצח נשפט לעונש של מאסר עולם ומורשע ברצח על רקע לאומני, זו הוצאה של האמת לאור, ואפשר להגיד - נעשה צדק למיכל ולשם שלה".
הוריה של מיכל חלימי ז"ל מיוצגים במסגרת תכנית סנ"ה (סיוע לנפגעי המתה) של הסיוע המשפטי במשרד המשפטים. עו"ד רותי אלדר, המייצגת את הוריה של מיכל ז"ל מטעם הסיוע המשפטי של משרד המשפטים, אמרה בעקבות ההרשעה: "בית המשפט תן גושפנקא חוקית למה שאמרנו מלכתחילה – מדובר על אדם שהייתה לו כוונה מראש לרצוח יהודייה, וזה מה שהוא עשה. הוא העלים את גופתה למשך תקופה ארוכה, וגרם סבל בל יתואר למשפחתה".
"כעת הם יכולים לומר בסיפוק שהמשפט הגיע לקיצו והם לא צריכים לעבור את הסבל הנוסף שכבר עברו בנסיבות של האירוע החמור והכואב הזה", הוסיפה הפרקליטה לאחר ההרשעה. "הרוצח יקבל את עונשו, העונש שמגיע לו, מאסר עולם כמו שמגיע לרוצח, ומבחינתם בזה נסגר התיק ונסגרה הפרשה המצערת כל כך. הם עם הכאב והאבל ימשיכו לחיות כל חייהם, זה לא יחזיר את ביתם, אבל לפחות הם יודעים שהצדק נעשה".