פרסום ראשון: בחודש שעבר הגיש ראש הממשלה לשעבר, אהוד אולמרט בקשה לחנינה, היא הועברה למחלקת החנינות במשרד המשפטים שקבעו שאין מקום למתן חנינה לראש הממשלה לשעבר. אבל בחוות דעת שהעבירה היום (רביעי) שרת המשפטים איילת שקד היא אומרת שיש להתחשב בתרומתו הייחודית של אולמרט לביטחון המדינה וטוענת: "יש לשקול מתן חנינה לראש הממשלה לשעבר חרף התנגדות משרד המשפטים".
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
לפני כחודש הוגשה בקשת חנינה בעניינו של ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט לנשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין. לחדשות 2 נודע כי בבקשת החנינה כתב אולמרט: "סבלתי מספיק, הגיעה שעת הרחמים".
בבקשת החנינה, עליה חתומים עורכי הדין רם כספי ואלי זוהר, נכתב כי "אל מול הצדק והמשפט ניצבת לה מידת הרחמים. העת לרחמים שלאחר המשפט הגיעה. כפי שפורט, אהוד אולמרט סבל מספיק ונענש מספיק במגוון סוגי עונשים. הגיעה העת לסיים את סבלו של אהוד אולמרט ולעשות שימוש במידת הרחמים".
"ראוי לה למדינת ישראל שתדע לפתוח את ליבה, במיוחד כלפי מי שכל חייו עשה למענה ולמען ביטחונה ואשר פרי מעשיו, מנהיגותו ואומץ ליבו טבועים עמוק בחברה הישראלית", נכתב עוד בבקשה.
ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט מרצה 27 חודשי מאסר בכלא מעשיהו, זאת לאחר שהורשע בפרשות הולילנד וטלנסקי. אולמרט החל לרצות את תקופת מאסרו בפועל בחודש פברואר לפני כשנה.
וועדת השחרורים הייתה אמורה להתכנס בחודשים האחרונים על מנת לדון בקיצור עונשו של אולמרט, אך בחודש אוקטובר הוחלט כי הדיון יידחה, זאת בעקבות החלטת בג"ץ לדחות את ערעורו של אולמרט ולהוסיף לעונש המאסר שלו 8 חודשים נוספים.
בסוף חודש ספטמבר פרסם בית המשפט העליון את הכרעתו בנוגע לשלוש פרשות בהן מעורב אולמרט: בית המשפט קבע כי ההרשעות והעונשים שנגזרו בפרשת טלנסקי, מרכז ההשקעות וראשונטורס לא ישונו, זאת לאחר ערעורי המדינה ואולמרט עצמו על ההכרעות שהתקבלו. השופטים קבעו כי העונש ירוצה במצטבר - כלומר 27 חודשי מאסר סך הכל, אותם החל לרצות בפברואר 2016.
תגובת בית הנשיא: מכתבה של השרה כמו גם המלצת משרד המשפטים טרם הועברה לעיונו של הנשיא. כל אלה ילמדו וישקלו על ידו בטרם יגבש החלטו כמובן.