אילוסטרציה (צילום: אוניברסיטת תל אביב)
אילוסטרציה|צילום: אוניברסיטת תל אביב

בימים אלו ניגשים אלפי סטודנטים נרגשים לראיונות קבלה בכל רחבי הארץ בנסיון לקבל את המשרה הנחשקת. עבור חלק גדול מהסטודנטים, מקום ההתמחות יהפוך למקום העבודה הקבוע בו יבלו את שנותיהם הבוגרות. סקר שערכה חברת ההשמה למשפטנים "קודקס" חושף שחצי מאותם סטודנטים לא מתכננים כלל לעסוק בתחום - וגם שופך אור על עמדותיהם והעדפותיהם.

לעדכונים נוספים ולשליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

הסקר נערך בקרב 1,000 סטודנטים למשפטים מכל רחבי הארץ ובחן את רצונותיהם בנוגע לתקופת ההתמחות - לרגל התחלת סבבי הריאיונות.

הסקר בדק מהם הגורמים החשובים לסטודנטים הצעירים במקום העבודה שלהם. למרבה ההפתעה, גורם השכר 'זוכה' רק למקום השלישי ברשימה עם 30.5% כנושא מכריע בבחירת מקום ההתמחות. במקום הראשון כגורם מכריע הגיעו רמת המקצועיות והאווירה במקום עם 74% מקולות הסטודנטים.

העבירה את החוק בוועדת השרים. שקד (צילום: Hadas Parush/Flash90, חדשות)
מה חושבים הסטודנטים על יוזמת השרה?|צילום: Hadas Parush/Flash90, חדשות

רק חצי רוצים להיות עורכי דין

נתון מעניין נוסף מתייחס לכך שרק 48.9% מהנשאלים שואפים לבנות קריירה משפטית ארוכת טווח: כרבע מהנשאלים ענו שהם מעוניינים בקריירת המשפטים רק כמקפצה להגיע למקצועות אחרים ואילו 4.7% מהנשאלים ענו כי הם לא מעוניינים בקריירה משפטית כלל.

בחודש ינואר האחרון התפרסמה היוזמה של איילת שקד אשר יזמה להאריך את תקופת ההתמחות במשפטים לשנה וחצי. חשוב לציין, שמי שיש לו תארים נוספים יוכל לעבור התמחות של שנה. החוק החדש יסדיר מה יעשו המתמחים במהלך תקופת ההתמחות, מה יהיה השכר שיקבלו, כמה שעות הם יעבדו. כמו כן, גם מבחני הלשכה עומדים להשתנות משמעותית.

מהסקר עולה עוד כי יותר ממחצית מהסטודנטים (52.1%) מתנגדים לרפורמה של שרת המשפטים, ורק שליש (30.5%) תומכים בה. ליתר המשיבים לא הייתה עמדה מובהקת בנושא. כמו כן בדק הסקר האם הסטודנטים ימליצו על לימודי משפטים למי שמתלבט, גם לאחר הרפורמה: 40% אמרו כי היו ממליצים למרות הארכת ההתמחות, 20% ענו שלא ימליצו ו-20% נוספים אמרו כי הדבר תלוי ביכולת הכלכלית של המועמד.