הפרקליטות תשקול בחיוב לשחרר את אתי אלון בעוד כחצי שנה: אתי אלון, שהורשעה בגניבת 250 מיליון שקלים מהבנק למסחר והובילה לקריסתו, עשויה להשתחרר ממאסר לאחר 14 שנים וחצי מתוך ה-17 שנגזרו עליה - כך החליטה היום ועדת השחרורים שליד שירות בתי הסוהר, שדחתה את הדיון בעניין שחרורה בהסכמת הצדדים לחודש אוגוסט הקרוב.
לעדכונים נוספים ולשליחת הסיפורים שלכם - כנסו לחדשות 2 בפייסבוק
"בתחילה החליטה הוועדה שלא לשחרר את האסירה על יסוד החשש ממסוכנותה ועל יסוד החשש לפגיעה באמון הציבור ממערכת המשפט", כתבו חברי ועדת השחרורים בהחלטתם. "לאחר שנה וחצי במהלכן קיימה הליכי שיקום, דנו בבקשתה להשתחרר פעם נוספת - והחלטנו לשחררה לאחר ששוכנענו כי מסוכנותה נמוכה". אלא שאז, בית המשפט המחוזי בלוד קיבל את העתירה שהוגשה אליו - וביטל את החלטת השחרור.
"כיום", כותבים חברי הוועדה, "משעבר זמן רב והאסירה המשיכה בהליכי השיקום והתקבלה חוות דעת כי אכן מסוכנותה נמוכה ולאחר שהאסירה מרצה כבר למעלה מ-14 שנות מאסר, סברה הוועדה כי נכון יהיה להאריך את מאסרה לתקופה קצובה של כ-6 חודשים ובלבד שתתקבל הסכמת המדינה לשחרורה של האסירה בתום תקופה קצובה זו".
הצדדים הסכימו על דחיית הדיון ל-4 באוגוסט, וחברי הוועדה הודיעו לאלון כי ישקלו בחיוב את שחרורה באותו מועד - "אם אכן תמשיך בהליכי השיקום, אם לא יתקבל כל מידע מודיעיני חסוי בדבר קשריה עם ראשי ארגוני פשיעה או אחרים שאליהם הועברו הכספים או כל מידע אחר שיש בו כדי להראות את מסוכנותה של האסירה לאחר שחרורה וכן, בתנאי שהתנהגותה של האסירה תהא ללא דופי".
חברי ועדת השחרורים הדגישו כי מדובר בעבירה הכלכלית "אולי החמורה ביותר שנעברה במדינת ישראל שבעקבותיה קרס בנק", אך יחד עם זאת, ציינו כי "האסירה קיבלה עונש חמור ולאחר שתעבורנה למעלה מ-14 שנים וחצי מעת שנכנסה למאסר, נראה כי ראוי שנישא עיננו אל עבר העתיד אל סיכויי השיקום של האסירה ונראה לנו כי בשלב זה אין סכנה מרובה בשחרור וגם הפגיעה באמון הציבור איננה גבוהה".
"אני והמשפחה שמחים שהפרקליטות הגיעה להסכמה יחד עם הסנגוריה של אתי", מסרה אחייניתה של אלון, נואל מקסימוב, בשיחה עם חדשות 2 Online. "אנחנו מחכים כבר לאוגוסט להיות שם ביום המרגש".
טרם הדיון, הודיעה הפרקליטות כי היא מתנגדת גם הפעם לבקשתה של אלון וטוענת שהיא עדיין מסוכנת לציבור ועונשה חמור מדי מכדי שיקוצר. בפעם הקודמת שאלון החלה בהליך דומה, לפני כשנה, טענה המדינה כי חלק נכבד מהכספים שהעבירה הגיעו לארגוני פשע. בית המשפט קיבל את עמדת הפרקליטות והפך החלטה של ועדת השחרורים שהמליצה לקצוב את עונשה.
בית המשפט המחוזי נימק את אותה החלטה בהיקף הנזקים שהותירו מעשיה של אלון, ובפגיעה באמון שנתנו אזרחים במוסדות הבנקאיים. עוד ציינו השופטים בהחלטה ההיא כי הנפגעים ממעשיה של אלון לא פוצו בגין הנזקים הכספיים והנפשיים שנגרמו להם באשמתה.
המעילה הגדולה: 254 מיליון שקלים לאורך 5 שנים
המעילה בבנק למסחר בה הורשעה אלון בוצעה בין השנים 1997-2002. במסגרת המעילה פתחה אלון 206 חשבונות פיקטיביים בבנק, שמנה אז כ-1,300 לקוחות, ולאחר שמשכה כספים לחשבונות הפיקטיביים, גנבה 254 מיליון שקלים. הכספים נגנבו כדי לסייע לאחיה, עופר, שהיה נתון בחובות כבדים בשל התמכרות להימורים ונטל הלוואות בשוק האפור שאותן התקשה להחזיר.
אלון הורשעה יחד עם אביה בשורה של מעשים חמורים, בהם קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות ורישום כוזב במסמכי תאגיד. היא נשפטה, כאמור, ל-17 שנות מאסר ושלוש שנים על תנאי, ואף נקנסה בחמישה מיליון שקלים. אביה נשפט למאסר של שש שנים בגין חלק מאותן עבירות שביצעה אלון. האח עופר עדיין מרצה עונש מאסר של 17 שנה.
"אתי אלון נמצאת כיום במצב נפשי קשה, מצבה לא משתפר", אמרה לחדשות 2 אחייניתה, נואל מקסימוב. "אתי וכל משפחתנו שילמו מחיר יקר ובצדק. אתי הייתה אסירה למופת ועמדה בכל הקריטריונים. הגיע הזמן לשחרר אותה, ודאי שהיא אינה מסוכנת. הגיע הזמן להפסיק לחבוט בה, להחזירה למשפחתה ולתת לה לשקם את חייה".