לאורך מרבית היום שמרו בני הזוג נתניהו על שתיקה ולא הגיבו לפסק הדין הגורף של בית הדין האזורי לעבודה בירושלים, אך הלילה (רביעי) הוציאו הודעה ובה הם דוחים על הסף את הטענות נגד שרה נתניהו ואף מותחים ביקורת על בית המשפט.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"התמונה המצטיירת בפסק הדין רחוקה מן המציאות במעון ראש הממשלה", נמסר ממשפחת נתניהו. "מצערת העובדה שאף שבית הדין דחה כ-90% מהתביעות הכספיות של מני נפתלי, בית הדין בחר להקדיש חלק ניכר מהחלטתו לגברת נתניהו, שכלל לא הייתה צד במשפט".
"נפתלי לא תבע את גברת נתניהו אלא את מדינת ישראל, ואגב כך השמיץ והכפיש את רעיית ראש הממשלה", הוסיפו, "אך כיוון שהגברת נתניהו לא הייתה צד למשפט, היא לא הייתה יכולה להביא עדים שמבססים את דבריה ומוכיחים את אמיתותם".
"עובדים רבים במעון ראש הממשלה, ובהם מנהלי הבית בשנים האחרונות, מעידים על יחס מצוין, חם ואנושי שהם מקבלים מרעיית ראש הממשלה, וכי מעולם לא נתקלו בהרמת קול או ביחס מעליב", נמסר עוד בהודעה. "לצערנו הרב, כל אלה אינם נמצאים בפסק הדין".
מוקדם יותר הערב נמסר מהפרקליטות, שייצגה את מעון ראש הממשלה בתביעה: "אנו לומדים את פסק הדין ואת השלכותיו ושוקלים את צעדינו". גורמים בכירים במשרד המשפטים אמרו לחדשות 2 כי פסק הדין כולל מספר טעויות משפטיות ברורות, שלא בהכרח קשורות למהימנות התובעים או העדים, אך הוסיפו כי אינם משוכנעים שאותן טעויות מצדיקות ערעור.
לאורך התיק כולו, פרקליט המדינה ייעץ פעמים רבות לצוות התביעה, אך ייתכן שההחלטה האם לערער על פסק הדין החמור תגיע עד לפתחו של היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט.
170 אלף ש"ח פיצויים לנפתלי
מוקדם יותר היום קיבל בית הדין לעבודה את תביעתו של מני נפתלי, שטען לתנאי העסקה פוגעניים בשל יחסה של שרה נתניהו, וקבע כי הוא יקבל 170 אלף שקלים, כולל הוצאות משפט. "העובדים נדרשו לעבוד שעות רבות וחריגות", הסביר בית הדין. "בשל כך תחלופת העובדים במעון ראש הממשלה הייתה גבוהה וגרמה למחסור כרוני בכוח אדם".
בית המשפט קיבל את טענת המדינה לפיה מעון ראש הממשלה הינו "סביבת עבודה ייחודית השונה מסביבת העבודה המקובלת במגזר הציבורי. ואולם עובדה זו אינה מצדיקה העסקה פוגענית שבה עובדים חסרי אונים נאלצים לעבוד שעות רבות מאוד, תוך שהם חשופים לדרישות מוגזמות להעלבות ולהתפרצויות זעם".
"דווקא מעון ראש הממשלה, על כל המורכבות שלו, אמור לשמש מופת ודגל לשמירה קפדנית על זכויותיהם של העובדים בו ועל קיומה של סביבת עבודה ששוררים בה יחסים של כבוד והערכה לעובדים, או לפחות יחסי עבודה המתאפיינים באדיבות ובענייניות", הוסיף בית הדין. "לדאבוננו הרב, זו לא התמונה המצטיירת בתיק זה".